.

۱۳۹۱ دی ۳۰, شنبه

دستگیری دو مظنون در ارتباط با قتل زنان کرد در پاریس

خبرگزاری رویترز صبح ‌شنبه (۳۰ دی/ ۱۹ ژانویه) گزارش داد دو مردی که ظاهرا پنج‌شنبه در ارتباط با قتل سه زن کرد بازداشت شدند از کردهای ترکیه هستند و با قربانیان ارتباط داشته‌اند.
پلیس فرانسه شامگاه ۱۰ ژانویه (۲۱ دی) جسد سه زن فعال کرد را که با شلیک گلوله به سرشان به قتل رسیدند در یک مرکز کردها در پاریس پیدا کرد. یکی از این سه نفر سکینه جانسیز، از بنیان‌گذاران حزب کارگران کردستان ترکیه بود.
کارشکنی در روند گفتگوهای صلح
دو روز پس از کشف جسد سه فعال کرد در پاریس رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، از فرانسه خواست تا "هر چه سریعتر" عاملان این ترور را شناسایی کند. او هدف از قتل سه فعال کرد را کارشکنی در روند گفتگوهای صلح میان دولت ترکیه با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان، عنوان کرده است.
به گزارش رویترز دو فرد بازداشت شده دو کرد ۳۰ و ۳۹ ساله هستند که یکی از آنها مدتی راننده‌ی سکینه جانسیز بوده است. پلیس فرانسه از کشف یک "رد پای تعیین‌کننده" خبر داده اما از نقش احتمالی بازداشت شدگان در قتل سه فعال کرد خبری منتشر نکرده است.
فیدان دوغان و لیلا سولماز دو قربانی دیگر کرد هستند که مانند جانسیز از فعالان ارشد حزب پ.ک.ک. محسوب می‌شدند. در پی قتل این سه فعال کرد تظاهرات گسترده‌ای در شهرهای مختلف ترکیه و فرانسه برگزار شد. شمار تظاهرکنندگان در پاریس ۱۵ هزار نفر گزارش شده است.
احتمال تسویه حساب درون‌گروهی
فعالان کرد دولت ترکیه را مسئول قتل سه عضو پ.ک.ک. می‌دانند. مقام‌های دولتی ترکیه در مقابل معتقدند این قتل نتیجه‌ی تسویه حساب‌های داخلی میان رهبران کردها و احتمالا کار کسانی است که از توافق‌های صورت گرفته میان اوجالان و نمایندگان دولت ناخشنود هستند.
حزب پ.ک.ک. در ترکیه، اروپا و آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد و فعالیتش ممنوع است. اعضای این حزب از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانه را علیه دولت مرکزی ترکیه آغاز کرده‌اند.
دست‌کم دو نفر از زنان کشته شده‌ی کرد سال‌های طولانی در آلمان ساکن و تحت نظر پلیس بوده‌اند. ترکیه کشورهای اروپایی به ویژه آلمان و فرانسه را متهم می‌کند که از همکاری لازم برای مقابله با پ.ک.ک. خودداری می‌کنند.
حدود ۱۵۰ هزار کرد مقیم فرانسه هستند. این کشور یکی از بزرگترین مراکز تجمع مهاجران و پناهندگان کرد محسوب می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست: