.

۱۳۹۲ تیر ۲۶, چهارشنبه

بریتانیا به ایران و سوریه اسلحه می‌فروشد


پارلمان بریتانیا گزارشی از خریداران تجهیزات نظامی این کشور تهیه کرده که نام سوریه و ایران نیز در آن به چشم می‌خورد. در این گزارش آمده که حجم صادرات ۳۰۰۰ افزار جنگی دولت بریتانیا حدود ۲۰ میلیارد دلار است.
یک هیئت پارلمانی بریتانیا روز چهارشنبه (۱۷ ژوییه / ۲۶ تیر) گزارشی در مورد میزان صادرات تسلیحاتی این کشور و دولت‌های سرکوبگر دریافت‌کننده‌ی این جنگ‌افزارها ارائه کرده است. سرپرست این هیئت، جان استنلی، وزیر دفاع پیشین بریتانیاست.
از ۲۳ کشوری که در فهرست دولت‌های سرکوب‌گر و ناقض حقوق بشر بریتانیا قرار دارند، تنها کره شمالی و سودان جنوبی در شمار واردکنندگان سلاح‌های انگلیسی نیستند.
جمهوری اسلامی ایران و روسیه که از ارسال‌کنندگان سلاح به سوریه هستند، از خریداران عمده تجهیزات نظامی بریتانیایی هستند. جمهوری اسلامی ایران با ۶۲ شرکت اسلحه‌سازی بریتانیایی قرارداد خرید دارد و بیش از هر چیز به دنبال تکنولوژی رمزگذاری است.
روسیه خریدار تفنگ، سلاح‌های لیزری، بیولوژیک و هواپیماهای بدون سرنشین است و ۲۷ پروانه واردات از بریتانیا دارد. سوریه به تنهایی، سه جواز خرید سلاح و نفربرهای زمینی از شرکت‌های بریتانیایی را دارد.
چین با ۱۱۶۳ پروانه صادرات به ارزش ۸ /۱ میلیارد پوند، بیش از سایر واردکنندگان مجوز خرید اسلحه از بریتانیا دارد، اما مشتری بزرگ تجهیزات نظامی بریتانیا، اسراییل است که به تنهایی ۷ / ۷ میلیارد پوند، حدود ۱۲ میلیارد دلار، به بنگاه‌های اسلحه‌سازی این کشور می‌پردازد. اسراییل نیز مانند جمهوری اسلامی، عمدتا خریدار سلاح‌هایی با تکنولوژی رمزگذاری است.
در گزارش هیئت پارلمانی بریتانیا، ابراز شگفتی شده که کشوری مانند آرژانتین که در سال ۱۹۸۲ با بریتانیا درگیر جنگ فالکلند شد، ۵۲ مجوز واردات سلاح انگلیسی دارد.
به نظر نمایندگان دولت بریتانیا، جان استنلی، در ارزیابی حجم صادرات تسلیحاتی بریتانیا با اغراق فراوان سخن گفته است.
دولت بریتانیا می‌گوید که در بین صادرات یادشده کالایی وجود ندارد که در سرکوب‌های داخلی یا تداوم و گسترش منازعات بین‌المللی کاربرد داشته باشد.
جان استنلی خواستار شده که دولت بریتانیا، در صادرات خود به دولت‌های خودکامه دقت بیشتری به خرج دهد.
سازمان عفو بین‌الملل نیز از دولت بریتانیا به دلیل نقض تعهدات خود مبنی بر عدم فروش سلاح به کشورهای تهدیدکننده حقوق بشر، انتقاد کرده است.

هیچ نظری موجود نیست: