.

۱۳۹۱ اسفند ۲۲, سه‌شنبه

'ایران نمی‌تواند مخفیانه مواد لازم برای سلاح اتمی را تولید کند'

جیمز کلپر
جیمز کلپر، مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا اعلام کرد که ایران نخواهد توانست به طور مخفیانه و بدون مطلع شدن دیگران به اندازه کافی اورانیوم غنی شده با درصد بالا تولید کند.
آقای کلپر در گزارش سالانه خود در مورد تهدیدهای جهانی، به کنگره آمریکا نوشته است: "ارزیابی ما این است که ایران نمی تواند مواد هسته ای حسابرسی شده (توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی) را تغییر دهد و آنها را اورانیوم با خلوص مناسب و در حجم لازم برای تولید سلاح تبدیل کند، پیش از آنکه این اقدامش آشکار شود".
مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا زیر نظر رئیس جمهور آمریکا فعالیت می کند و مشاور ارشد او در زمینه امنیت است.
تأکید آقای کلپر بر عدم توانایی ایران در تولید مخفیانه اورانیوم مورد نیاز برای تسلیحات اتمی به این معنا است که هنوز زمان برای تلاش های دیپلماتیک بیشتر و تحریم های اقتصادی وجود دارد و احتمالا طرفداران حمله نظامی به ایران را ناخشنود خواهد کرد.
به نوشته او، ایران می خواهد توانایی تولید سلاح اتمی را به دست آورد تا اگر لازم شد و تصمیم گرفت بتواند آن را تولید کند، "اما ما نمی دانیم که آیا در نهایت چنین تصمیمی خواهد گرفت یا نه".
آقای کلپر در گزارش خود نوشته است که رهبران ایران به هنگام تصمیم گیری در مورد برنامه هسته ای خود، هزینه و فایده را محاسبه می کنند و امنیت، اعتبار و نفوذ خود را در کنار شرایط امنیتی و سیاسی بین المللی در نظر می گیرند.
به نوشته او، این شیوه تصمیم گیری حاکمان ایران، به کشورهای قدرتمند جهان امکان می دهد که بر آنها اثر بگذارند.
آقای کلپر می گوید که ایران می خواهد توانایی اتمی و موشکی خود را افزایش دهد، اما در عین حال از برخوردهای شدید، مثل حمله نظامی یا تحریم هایی که موجودیت رژیم را به خطر اندازد، جلوگیری کند.

تهدید موشک های ایران

مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا در بخش دیگری از گزارش خود به موضوع موشک های ایران پرداخته و نوشته است که زرادخانه موشک های بالستیک ایران در خاورمیانه بزرگترین است.
به نوشته آقای کلپر، اگر ایران روزی به بمب اتمی دست پیدا کند، احتمالا موشک های بالستیک را برای پرتاب آنها انتخاب خواهد کرد.
او نوشته است که موشک های بالستیک ایران در حال حاضر هم توانایی حمل سلاح های کشتار جمعی را دارند و ایران توانایی خود را در پرتاب ماهواره های کوچک هم به نمایش گذاشته است.
آقای کلپر ابراز نگرانی کرده که این توانایی های فنی در کنار خصومتی که حکومت ایران با آمریکا و متحدانش دارد، به مقامات جمهوری اسلامی این انگیزه و توانایی را بدهد که "پرتابه های فضایی و موشک های بالستیک با برد بلندتر، مثل موشک های بالستیک قاره پیما" تولید کنند.
در گزارش مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا به تولید موشک های کروز دریایی و موشک های کروز برد بلند در ایران اشاره شده و آمده است که ایران توسعه توانایی موشک های متعارف خود را بخشی از استراتژی بازدارندگی خود در مقابل نیروهای حاضر در منطقه، از جمله نیروهای آمریکایی می داند و در صورت لزوم می تواند از آنها برای تلافی کردن حملات احتمالی استفاده کند.

هیچ نظری موجود نیست: