منابع حقوق بشری به نقل از خانواده های پنج فعال عرب اهوازی محکوم به اعدام اعلام کردند این زندانیان سیاسی از هفته گذشته دست به اعتصاب غذا زدند.
حکم اعدام محمد علی عموری ، هادی راشدی ، هاشم شعباني نژاد ، یابر آلبوشوکه و برادرش مختار آلبوشوکه ماه گذشته توسط دیوان عالی کشور تایید شده بود.
کریم دحیمی فعال حقوق بشر در گفتگو با العربیه از لندن اعلام کرد بعد از تهديد همراه با إيجاد فشارهاي رواني مبني بر اجراي حكم اعدام و شرايط بد زندان فعالان مؤسسه فرهنگی الحوار خلفيه ( رامشير) دست به اعتصاب غذا زدند."
بر اساس این گزارش رحمان عساکره که در همین پرونده به 20 سال محکوم شده است دوستان خود را در این اعتصاب همراهی کرده است.
دحیمی افزود:" ارتباط تلفنی بازداشت شدگان عرب با خانواده ها از روز شنبه قطع شده و در حين ملاقات روز چهار شنبه خانواده ها از موضوع اعتصاب با خبر شده اند و متوجه حالت وخيم هادی راشدی می شوند. هادی راشدی از بيماري روماتيسم قلبی و ناراحتی كبد رنج می برد و هم اكنون در جمع دوستان خود دست به اعتصاب غذا زده است. "
 بعد از تاييد حكم اعدام توسط ديوان عالی كشور، خانواده های محكومان با مراجعه به مجلس شورای اسلامی، تجمع در مقابل بيت رهبری، مراجعه به مراجع تقليد و تجمع در مقابل اماكن دولتی و قضایی خواستار لغو احكام اعدام شدند. در اين راستا جمعی از فرهنگيان ، بازاريان، معتمدين ، بزرگان و شيوخ قبائل عرب طوماری امضاء کردند و ضمن تاييد مسالمت آميز بودن فعاليت آنها، خواستار لغو احكام اعدام فعالان مذکور شدند.
این محکومان ساکن رامشیر (خلف آباد) در 80 کیلومتری شرق اهواز در اوایل سال ٢٠١١ دستگير و به مدت ٩ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز زندانی شدند و به اتهام "محاربه " تبليغ علية نظام " واقدام عليه امنيت ملی به اعدام محکوم شدند.
خانواده های بازداشت شدگان پیش از این اعلام کرده بودند فرزندان آنها در دادگاه همه اتهام ها را رد کردند و تاکید کردند زیر شکنجه و فشار مجبور به اعتراف علیه خود و دوستانشان شدند.
قابل ذكر است كه شوراي حقوق بشر به همراه پنج گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، عفو بين الملل، ديدبان حقوق بشر، كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، وزارت خارجه بريتانيا ، دولت آلمان و نروژ همچنين سي نهاد حقوق بشری ديگر خواستار لغو احكام اعدام صادره و إعاده دادرسی ومحاکمه عادلانه برای این فعالان شدند.