.

۱۳۹۲ خرداد ۱۰, جمعه

مطبوعات کانادایی و تمسخر نمایش انتخاباتی رژیم

همزمان با تشدید موضع خصمانه دولت کانادا علیه جمهوری اسلامی، رسانه ها و مطبوعات کانادایی نیز به تمسخر نمایش انتخاباتی رژیم پرداختند.
به گزارش «تابناک»، «گلوب اند میل» مطلبی را با عنوان «کانادا به مخالفان نظام ایران اجازه سازمان یافتن می دهد» منتشر کرده و در آن، ادعا می کند که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران و به واسطه رد صلاحیت های صورت گرفته از سوی شورای نگهبان، نشانه هایی از گسیختگی میان حتی وفاداران به نظام نیز به وجود آمده و این، فرصتی است که دولت کانادا نباید از دست بدهد.
به اعتقاد این روزنامه، با توجه به نقشی که ابزارهای ارتباطی در تحولات سال های اخیر جهان عرب ایفا کردند، آمریکا و کانادا به درستی بخش های اقتصادی ایران را هدف تحریم قرار داده و در مقابل، تحریم ها را از بخش های ارتباطی و اطلاع رسانی برداشته اند.
بر این اساس، این روزنامه اقدام کانادا در وضع تحریم های شدید علیه ایران و تصمیم دولت آمریکا در برداشتن تحریم های لوازم ارتباطی را هم راستا و هماهنگ با هم و در جهت یک هدف مشترک می داند.
«تورنتو استار»، دیگر روزنامه کانادایی نیز با انتشار مطلبی، مجموعه ای از ادعاها را علیه ایران مطرح کرده و سعی در زیر سوال بردن انتخابات ایران دارد.
این روزنامه با لحنی تمسخرآمیز می نویسد: «نسبت انتخابات ایران به دموکراسی، مانند نسبت عصاره میوه به آب پرتقال طبیعی است؛ هرچند مشابه به نظر می رسد، اما فاقد آن عناصر و محتویات سالم است».
این روزنامه سپس اقدام به زیر سوال بردن تصمیمات شورای نگهبان در تأیید صلاحیت نامزدها کرده و می نویسد: «این انتخابات، مربوط به امید و تغییر نیست؛ بلکه صبر و انتظار است».
تورنتو استار همچنین ضمن اشاره به تحولات سال های اخیر کشورهای عربی، به بررسی احتمال تکرار این وقایع در ایران و یا شکل گیری یک به اصطلاح «بهار ایرانی» می پردازد؛ اما خود اذعان می کند که از دید تحلیلگران، امکان وقوع چنین امری در ایران به هیچ وجه وجود ندارد.


تشنج و درگیری در جلسه سخنرانی لاریجانی در قم

مراسم افتتاح مجتمع ناشران در قم با حاشيه‌هايي همچون قطع برق هنگام سخنرانی رئیس مجلس و پیشنهاد گروگان گرفتن وزیر ارشاد همراه بود.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح مجتمع ناشران قم شامگاه پنج‌شنبه با تاخیر رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
در هنگام آغاز مراسم نظارتی بر ورود و خروج افراد وجود نداشت و تعداد زیادی افراد متفرقه در جمع مسئولان حضور داشتند.
برنامه سخنرانی این مراسم، در نمازخانه مجتمع ناشران برگزار شد که با توجه به کمبود فضا و صندلی‌های میهمانان، تعدادي از شرکت کنندگان از ایستادن در نمازخانه صرف نظر کرده و جلسه را ترک کردند.
بعد از سخنرانی سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوبت به سخنرانی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی رسید که در آغاز سخنرانی وی برق قطع شد.
عدم هماهنگي در زمینه امنیتی این مراسم نیز موجب شد تا خبرنگاران و عکاسان بعد از ورود به ساختمان ناشران جهت چک شدن لپ تاب و دوربین های خود با برخورد نیروهای امنیتی رو به رو شوند.


متهم به توطئه ترور سفیر سعودی در آمریکا به 25 سال زندان محکوم شد

وی که يک شهروند ايرانی- آمریکایی است و ۵۸ سال سن دارد در اکتبر سال گذشته اتهام خود را در دادگاه نيويورک پذیرفته بود.
ارباب‌سير، به اتهام دست داشتن در توطئه ترور عادل الجبير سفير سعودی در واشنگتن بازداشت شد.
دادستان کل ایالات متحده هنگام بازداشت وی در ۲۹ سپتامبر سال ۲۰۱۱ در فرودگاه جان اف. کندی آمريکا اعلام کرد که توطئه ترور سفير سعودی در واشنگتن توسط عوامل نیروهای قدس، بازوی خارجی سپاه پاسداران ایران و عناصری از دولت ایران هدایت و طراحی شده است، اما ایران این اتهام را رد کرد.
آمریکا ، فرد دیگری که همراه با ارباب‌ سیر در این توطئه متهم شد غلام شکوری عضو سپاه قدس هم اکنون در فهرست افراد تحت تعقیب اینترپل است. گفته می شود وی در ایران به سر می برد. همچنین عبدالرضا شهلايی، حامد عبداللهی، از افسران ارشد نيروی قدس و قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس سپاه پاسداران متهم هستند که به طراحی اين طرح ترور کمک کرده اند.
این افراد در لیست تحریمهای آمریکا ، کانادا و اتحادیه اروپا هستند.

ائتلاف ملی سوریه در کنفرانس صلح ژنو 2 شرکت نمی کند

ائتلاف ملی سوریه مهم‌ ترین گروه مخالف رژیم اسد، روز پنجشنبه 30-05-2013 اعلام کرد که در کنفرانس صلح ژنو2 که قرار است ماه آینده برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.
جورج صبرا، رئیس موقت ائتلاف ملی سوریه در استانبول گفت: "تا زمانی که کشتار مردم در شهرک قصیر توسط نیروهای رژیم اسد ادامه دارد، این گروه در مذاکرات صلح شرکت نخواهد کرد."
وی گفت: "صحبت از نشست‌های دیپلماتیک در حالی که نیروهای رژیم اسد با پشتیبانی حزب الله لبنان در حال ارتکاب جرایم فجیعی هستند، مضحک است."
جورج صبرا از جامعه جهانی خواست تا به مردمی که در شهرک قصیر گیر افتاده‌اند کمک کنند.
رئیس موقت ائتلاف ملی سوریه به دولت لبنان نیز درباره دخالت حزب الله در سوریه هشدار داد و گفت: "مردم سوریه ریخته شدن خون شهروندان خود را از یاد نخواهند برد."
جورج صبرا همچنین روز جمعه 31-05-2013 اعلام کرد که انتخاب رئیس جدید ائتلاف ملی مخالفان تا دوازدهم ژوئن به تعویق افتاده است.
او گفت: "شمار اعضای ائتلاف ۴۳ نفر افزایش می یابد و به ۱۱۴ نفر افزایش پیدا خواهد کرد. که هشت زن نیز در میان آن‌ها حضور خواهند داشت."
شرکت کنندگان در نشست استانبول توافق کردند که 14 عضو لیبرال به ائتلاف ملی مخالفان سوریه بپیوندند.
این ائتلاف هم چنین موافقت کرد که 14 تن از فعالان مخالف از داخل سوریه و 15 تن از اعضای ارتش آزاد سوریه به آن ملحق شوند.

در همین رابطه سرگئی لاوروف پیش شرط انقلابیون سوری برای مشارکت در نشست ژنو2 را غیرقابل اجرا خوانده و آنها را متهم کرده است که نمی‌خواهند روند سیاسی در این کشور آغاز شود.
به گزارش سایت اینترنتی روسیه الیوم وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس مشترک خبری خود با همتای کوبایی‌اش در مسکو گفت:"پیش شرط ائتلاف ملی مخالفان سوریه برای مشارکت در نشست ژنو که در برکناری بشار اسد، از قدرت نمود پیدا می‌کند غیر واقعی به نظر می‌رسد."
لاوروف افزود:"امیدواریم که گروه‌های عقلانیت‌گرا در اروپا و آمریکا در برای توقف این روند وارد عمل شوند چرا که برخی تلاش می‌کنند نشان دهند که ائتلاف ملی مخالفان سوریه تنها گروهی است که دولت این کشور باید با آن مذاکره کنند."

اسرائیل ادعای اسد مبنی بر دریافت موشک "اس-300" از روسیه را تکذیب کرد

در واکنش به سخنان اخیر رئیس جمهور سوریه
منابع امنیتی و نظامی اسرائیل روز جمعه 31.5.2013 اظهارات بشار اسد مبنی بر دریافت موشک های ضد هوایی "اس 300" از روسیه را تکذیب کردند.
پیشتر روسیه گفته بود که آماده است که موشک‌های "اس 300" که از انواع تسلیحات پیشرفته ضدهوایی ساخت این کشور است، تحویل سوریه خواهد داد اما پس فشارهای دیپلماتیک اسرائیل و ایالات متحده آمریکا علیه مسکو، روسیه تحویل این تسلیحات به سوریه را به طور موقت به تعلیق انداخت.

به گزارش روزنامه اسرائیلی "معاریف" بنیامین نتنیاهو نخست وزیر این کشور طی دیداری که شش هفته پیش با ولادیمیر پوتین داشت، به وی تاکید کرده بود که چنانچه روسیه موشک های "اس 300" را به دولت اسد تحویل دهد، اسرائیل بلافاصله قبل از راه اندازی آنها به محض رسیدن به داخل سوریه آنها را بمباران خواهد کرد.

به گزارش این روزنامه تهدیدهای بنیایمین نتنیاهو باعث به تعلیق افتادن برنامه تحویل این موشک ها به سوریه گردید.

آمریکا: حمایت ایران از تروریسم افزایش چشم‌گیری داشته است

وزارت خارجه آمریکا، در گزارش سالیانه خود در مورد تروریسم در جهان، حکومت ایران را متهم کرد که در سال گذشته میلادی حمایت خود از تروریسم را به شکلی بی‌سابقه در مقایسه با ۲۰ سال گذشته افزایش داده است.

در این گزارش سالیانه، که پنج‌شنبه نهم خرداد ماه منتشر شد، حزب‌الله لبنان، نیروی قدس (شاخه برون‌مرزی) سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، به عنوان عوامل حکومت ایران در «افزایش حمایت از تروریسم»، نقش عمده‌ای بازی می‌کنند.

وزارت خارجه ایالات متحده به چندین عملیات تروریستی که در سال ۲۰۱۲ اجرا شده‌اند یا برنامه‌ریزی شده‌ بودند، اشاره می‌کند؛ عملیاتی که از قاره آسیا تا آفریقا و اروپا، کشورهای مختلفی را در بر می‌گیرند.

از جمله حملاتی که به آن اشاره شده، انفجار در اتوبوس جهانگردان اسرائیلی در بلغارستان است که تابستان گذشته رخ داد و چند شهروند اسرائیلی و راننده بلغار اتوبوس کشته شدند.

بلغارستان، حزب‌الله لبنان را به دست داشتن در این حمله متهم کرد و اسرائیل، ایران را نیز به فهرست مسئولان این حمله مرگبار افزود. حزب‌الله لبنان و ایران هر دو به طور جداگانه این اتهام‌ها را رد کرده‌اند.

کشورهایی مانند هند، تایلند، گرجستان و کنیا نیز در سیاهه کشورهایی‌اند که ایران در آنها «عملیات تروریستی» انجام داده یا قصد انجام آن را داشته است.

آمریکا مسئول امنیتی دفتر خامنه‌ای را به فهرست تحریم‌هایش افزود

علی اصفر میرحجازی
دولت آمریکا روز پنج‌شنبه هشتم خرداد ماه، علی اصفر میرحجازی، مسئول ارشد امور امنیتی و سیاسی در دفتر خامنه‌ای، رهبر رژیم را به فهرست تحریم‌های یک‌جانبه خود علیه ایران افزود.

جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، می‌گوید این مقام امنیتی دفتر رهبری ایران، به خاطر «نقش پشت‌پرده‌اش» در سرکوب شهروندان ایرانی تحریم شده است.

علی اصغر میرحجازی در فروردین ماه سال گذشته همراه گروه دیگری از مقام‌های عالی‌رتبه ایرانی به دلیل «نقض گسترده حقوق بشر» به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران اضافه شده بود.

دولت آمریکا می‌گوید هم‌اکنون ۶۰ مقام ایرانی به دلیل سرکوب شهروندان این کشور در فهرست تحریم‌ها قرار دارند.

وزرات خزانه‌داری ایالت متحده نیز یک شرکت مهندسی را به این دلیل که بر امواج ماهواره‌ای پارازیت می‌اندازد و «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» را از جمله به دلیل مسدود کردن و فیلترینگ فضای مجازی به فهرست تحریم‌های خود افزوده است.

این «کارگروه» که از مقام‌های قضایی، دولتی، امنیتی و یک نماینده مجلس ایران تشکیل شده به گفته خود، مسئول نظارت بر فضای مجازی و «پالایش» آن است.

شرکت مهندسی «افق توسعه صابرین» نیز شرکتی‌ست که روز گذشته تحریم شد؛ در بانک اطلاعات صنعت ایران، محصولات این شرکت «سدکننده شبکه‌های رادیویی»، «جهت‌یاب رادیویی» و «رادیو مانیتورینگ» عنوان شده است.

سخنگوی کاخ سفید روز گذشته مقام‌های ایران را متهم کرد که دسترسی شهروندان ایرانی به اطلاعات و اینترنت را در آستانه انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری محدود کرده‌اند.

اضافه شدن افراد و گروه‌هایی به فهرست تازه تحریم‌های آمریکا، از جمله به دلیل «سرکوب» شهروندان ایرانی یا محدود کردن اطلاعات در ایران، زمانی انجام می‌شود که واشینگتن تحریم‌ لوازم ارتباطی علیه ایران را لغو کرد.

۱۰۰۰ رزمنده ارتش آزادی سوريه به شهر القصير رفتند

عبدالجبار العکیدی سخنگوی ارتش آزادی سوریه در حلب سرهنگ عبدالجبار العکيدی جانشين رئيس ستاد ارتش آزادی سوريه، در رأس فرماندهی 1000 رزمنده از تيپ توحيد از حلب به القصير رفته است.
وی طی بيانيه يی به مردم القصير وعده داد رزمندگان به هيچ وجه به نيروهای رژيم و شبه نظاميان حزب الشيطان اجازه نخواهند داد، وارد شهر شوند، مگر اين که از روی اجساد ما رد شوند، وی افزود: 10هزار تن ديگر از رزمندگان حلب در مسير آمدن به القصير هستند.

اتحاديه‌ علمای مسلمان جنايات رژيم سوريه در قصير را محکوم کرد

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در واکنش به اوضاع بحرانی و قتل عام مردم بیگناه در شهر "القصیر" سوریه، با صدور بیانیه ای جنایات رژیم سوریه در این شهر را به شدت محکوم کرد. در این بیانیه، که به امضای "دکتر علی قره داغی"، دبیر کل اتحادیه، و "دکتر یوسف قرضاوی"، رئيس اتحاديه جهانی علمای مسلمان رسیده است، ضمن محکومیت جنایات رژیم بشار اسد در القصیر، از امت اسلامی خواسته شده تا "عزت اسلامی" خویش را برای یاری مردم درماندۀ القصیر نشان دهند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «اتحادیۀ جهانی علمای مسلمان که روزانه تحولات سوریه و درد و رنج وصف ‌ناپذیر مردم این کشور را به دقت پیگیری می ‌کند، جنایات وحشیانه و اقدامات ددمنشانه‌ رژیم سوریه بر ضد مردم این کشور به ویژه در شهر القصیر را با شدیدترین الفاظ و عبارات محکوم می‌ کند و بر این باور است که جنایات رژیم از سطح جنایات ضد بشری فراتر رفته است.»
اتحادیه جهانی علمای مسلمان یاری مسلمانان مظلوم سوریه را "یک واجب اسلامی" دانسته و می افزاید: «با توجه به جنایات وحشیانه ‌ای که امروز در سوریه به ویژه در القصیر در استان حمص روی می‌ دهد و قتل عامی که به دست ارتش سوریه صورت می‌ گیرد، اتحادیه از امت اسلامی می‌ خواهد برای یاری برادران مسلمان‌‌شان در سوریه به ویژه در القصیر در استان حمص، عزت اسلامی واقعی‌ خود را نشان دهند؛ این یک واجب اسلامی بر همۀ امت اسلامی اعم از ملت و دولت‌ها است و کوتاهی در این مورد گناهی آشکار و جرمی نابخشودنی محسوب می‌ شود که در روز قیامت دربارۀ آن مورد بازخواست قرار خواهند گرفت؛ چه آنکه خداوند متعال دفاع از مسلمانان را واجب گردانیده و می فرماید: «وَإِنْ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِی الدِّینِ فَعَلَیكُمْ النَّصْرُ» [انفال: 72] (و اگر به سبب دینشان از شما کمک و یاری خواستند، کمک و یاری بر شما واجب است.) و پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- نیز می فرماید: «المسلم أخو المسلم لایظلمه و لایسلمه» (مسلمان برادر مسلمان است نه به او ستم می‌ کند و نه او را وامی ‌گذارد.)

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در پایان بیانیه خود از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی خواست تا با "برگزاری نشست فوری" و "صدور قطعنامه‌" مانع قتل عام مردم بیگناه در سوریه شده و از برخی کشورها و احزاب بخواهند که به حمایت خود از رژیم سوریه و مشارکت در کشتار مردم این کشور پایان دهند.

۱۳۹۲ خرداد ۹, پنجشنبه

حمل کاریکاتور دیکتاتور خامنه ای و به آتش کشیدن پرچم ایران مقابل سفارت تهران در کابل

ده ها معترض افغان در حالی که کاریکاتور  خامنه ای رهبر  ایران را حمل می کردند با تجمع در مقابل سفارت تهران در کابل، پرچم رژیم ایران را به آتش کشیدند.
به گزارش سایت ''فعالان در تبعید''، این تظاهرات در اعتراض به آن چه دخالت های ایران در امور داخلی افغانستان نامیده شده، برگزارشده است.

بر اساس این گزارش، تظاهر کندگان، شعارهای ''مرگ بر ایران و مرگ بر حامیان ایران'' سر می دادند.

آن ها همچنین تصاویری از کریم خلیلی وزیر اطلاعات و سید مخدو رهین وزیر فرهنگ افغانستان، عطا محمد نور والی بلخ و همچنین محمد محقق، لطیف پدرام و احمد بهزاد اعضای لوئی جرگه حمل می کردند در حالی که روی آن نوشته شده بود: ''دست بوسان ایران''.
در یازده سال گذشته، چندین بار علیه ایران در کابل و بخش های دیگر افغانستان تظاهرات شده است.
 معترضان می گویند که ایران و پاکستان دو کشور همسایه همواره در امور داخلی افغانستان مداخله می کنند.
 این دو کشور اما همواره این موضوع را رد کرده اند.


یکی از معتراضان امروز در گفتگو با خبرگزاری های محلی گفته است : ''تظاهرات امروز ما با درخواست قطع مداخلات ایران در امور افغانستان، پایان دادن به اعدام افغان های مهاجر و جلوگیری از اعزام افغان های مهاجر به سوریه از سوی ایران صورت گرفته است.''

محکومیت درگیری حزب الله در جنگ سوریه

 شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اقدام دولت سوریه در استفاده از جنگجویان خارجی در شهر قصیر را محکوم کرده و دستور داده است درباره قتل هایی که در آنجا صورت گرفته است بی درنگ تحقیق شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۳۶ عضو از ۴۷ کشور عضو شورا روز چهارشنبه از قطعنامه ای که بطور ضمنی به درگیری نفرات حزب الله لبنان در نبردهای شدید برای تصرف قصیر اشاره می کند حمایت کردند. گزارش ها حاکی است در آنجا صدها غیر نظامی کشته شده اند.

۸ کشور رای ممتنع دادند، دو کشور از دادن رای خودداری کردند، ونزوئلا تنها کشوری بود که علیه قطعنامه رای داد.

این قطعنامه، که آمریکا، ترکیه و قطر پیشنهاد کردند و لازم الاجرا نیست، «مداخله رزمندگان خارجی را که از سوی رژیم سوریه در القصیر می جنگند محکوم می کند.»

قطعنامه ابراز نگرانی می کند که درگیری رزمندگان می تواند «به خراب تر شدن وضعیت حقوق  بشر و انسانی شتاب بخشد.»

قطعنامه همچنین بر «نیاز به مسلم ساختن پاسخگویی مسئولان کشتار در قصیر» تاکید می گذارد.

حزب الله بیش از یک هفته پیش حدود ۱۷۰۰ رزمنده برای پشتیبانی از حمله رژیم اسد به قرارگاه مخالفین به قصیر فرستاد.

تأکید آژانس بر «احتمال پاک شدن تمامی آثار هسته‌ای در پارچین»

هرمان ناکارتس، بازرس ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشتر از شکست دهمین دور از مذاکرات هسته‌ای با ایران خبر داده بود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید با توجه به «پاکسازی‌های» صورت گرفته در پارچین، امکان دارد بازرسان آژانس حتی در صورت دسترسی به سایت، شواهدی دال بر صورت گرفتن آزمایش هسته‌ای نیابند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از شماری از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هرمان ناکارتس، بازرس ارشد آژانس، روز چهارشنبه، هشتم خردادماه، در جلسه‌ای محرمانه در وین، با نشان‌ دادن تصاویر ماهواره‌ای جدیدی از پایگاه پارچین، این احتمال را مطرح کرده است که به دلیل «پاکسازی‌های» صورت گرفته، دیگر نتوان اثراتی از مواد هسته‌ای در پارچین یافت.

دو دیپلمات حاضر در این جلسه گفته‌اند که این نخستین بار است که آقای ناکارتس چنین اظهاراتی را مطرح می‌کند.

آژانس مظنون است که ایران سال ۲۰۰۳ در این پایگاه تحقیقات انفجاری مرتبط با سلاح‌های اتمی صورت داده و حال مشغول پاکسازی این محل است. ایران همواره این اظهارات را رد کرده است.

قيمت ارز در بازار تهران؛ دلار رو به صعود

قیمت ارز همچنان مسیر صعودی را طی می کند. افزایش نرخ دلار نسبت به دیگر ارزها محسوس تر بوده است.
به گزارش عصر امروز در روز جاری قیمتهای فروش به تومان به شرح ذیل گزارش شده است:
دلار ۳۷۲۰
یورو ۴۷۷۰
پوند ۵۵۵۰
قیمت سکه یک میلیون و ۳۲۳هزار تومان.

دلار ۸ روزه ۳۰۰ تومان گران شد
ثبت بالاترين ارزش دلار در سال جديد
روزنامه ابرار اقتصادی: صبح روز گذشته، صرافان قيمت جديدى را روى تابلوى خود به ثبت رساندند كه بر اساس آن نرخ دلار به ۳ هزار و ۷۲۰ تومان رسيد تا پس از مدت ها التهاب ارزى در بازار شكل جدى به خود بگيرد.به گزارش اعتبار، در حالى كه در طول دو ماه گذشته از سال جديد بازار ارز شرايط آرامى را سپرى كرده بود از هفته گذشته با اعلام رد صلاحيت شدگان انتخابات رياست جمهورى،بارديگر قيمت ها روند صعودى در پيش گرفتند. به طورى كه بهاى دلار طى ۸ روز ۳۰۰ تومان افزايش يافت و از ۳ هزار و ۴۲۰ تومان به ۳ هزار و ۷۲۰ تومان رسيد. پيش از اين در نيمه فروردين ماه بازار از شرايط عادى خارج شده بود. آن روزها به دليل عدم حصول نتيجه مثبت از مذاكرات آلماتى ،۲ بازار ارز قدرى ملتهب شد و قيمت تا ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بالا رفت اما چند روز بعد از آن با تخليه شوك از بازار، قيمت دلار به ثبات و حتى نزول كشيده شد. در اين شرايط بهاى دلار مدت ها بر روى ۳ هزار و ۵۰۰ تومان باقى ماند تا دو هفته پيش كه با پايان زمان ثبت نام كانديداها بازار فروش دلار قوت گرفت و بهاى آن به ۳ هزار و ۴۰۰ تومان كاهش يافت. اما از هفته گذشته شرايط ديگرى در بازار رقم خورده است. قيمت ها رو به صعود گذاشته و التهاب افزايش يافته است. به گونه اى كه بالاترين رقم در سال جديد براى دلار به ثبت رسيد. فعالان بازار ارز، نرخ هر دلار آزاد را روز گذشته براى فروش ۳ هزار و ۷۲۰ تومان و براى خريد ۳ هزار و ۶۶۰تومان، هر يورو براى فروش ۴ هزار و ۷۸۰ تومان و براى خريد ۴ هزار و ۷۳۰ تومان، هر پوند را ۵ هزار و ۵۵۰ تومان قيمت گذاشته شد و براى خريد ۵ هزار و ۴۰۰ تومان و هر درهم امارات را ۱۰۰ تومان براى فروش و ۹۷۰ تومان براى خريد اعلام كردند.

طالبان پاکستانی شهادت فرمانده خود را تایید می کند

طالبان پاکستانی روز پنجشنبه تایید کرد نفر دوم در فرماندهی آن در حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در منطقه عشایری شمال غربی پاکستان کشته شد، و پیشنهاد خود را برای مذاکرات صلح با دولت پس گرفت.
ولی الرحمان در نخستین ساعات بامداد چهارشنبه، زمانی که پهپاد آمریکایی دو موشک بسوی خانه ای در منطقه وزیرستان شمالی، در امتداد مرز افغانستان، شلیک کرد کشته شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه "تحریک طالبان پاکستان" از ولی الرحمان به عنوان یک "شهید" تجلیل کرد وگفت انتقام مرگ او را خواهد گرفت، در همین حال دولت پاکستان را در حمله مسئول دانست.
سخنگوی گروه به خبرگزاری فرانسه گفت در حمله شش مرد، از جمله ولی الرحمان کشته شدند، و برای نخستین بار رسما مرگ فرمانده را تایید کرد.
تحلیلگران گفتند مرگ ولی الرحمان، که دولت آمریکا یک پاداش ۵ میلیون دلاری برای سر او اعلام کرده بود، ضربه ای جدی بر گروه تحریک طالبان پاکستان، که در سال های اخیر کمپین خونینی ازبمبگذاری علیه پاکستان براه انداخته است، وارد خواهد آورد.
اما سخنگوی گروه گفت شهادت ولی الرحمان اراده ستیزه گران را تقویت خواهد کرد و آنها به حمله پاسخ خواهند داد.
واشنگتن ولی الرحمان را به سازمان دادن حملاتی علیه نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان متهم کرده بود. او همچنین در ارتباط با حمله اشتهادی  به یک پایگاه آمریکا در افغانستان در سال ۲۰۰۹ که در آن هفت مامور سی آی ا کشته شدند، تحت تعقیب بود. 

۱۳۹۲ خرداد ۸, چهارشنبه

بریتانیا بازداشت بدون تفهیم اتهام شهروندان افغان در هلمند را تایید کرد


شهروندان افغان در بازداشتگاه‌های موقت در پایگاه نظامی باستیون در هلمند محبوس هستند
دولت بریتانیا تایید کرده که بیش از هشتاد شهروند افغان را بدون محاکمه و تفهیم اتهام در پایگاه نظامی باستیون در ولایت هلمند زندانی کرده است.
وکلای بریتانیایی هشت نفر از این زندانیان می گویند بعضی از موکلانشان از ۱۴ ماه قبل بدون آنکه حقوق قانونی آنها رعایت شود، در بازداشت هستند.
دولت افغانستان با غیرقانونی توصیف کردن این بازداشت‌ها خواهان تحویل این افراد به مقامات قضایی افغان شده است.
اما فیلیپ هاموند، وزیر دفاع بریتانیا گفته است وکلای زندانیان مانع از تحویل آنها به مقامات قضایی افغان هستند. آقای هاموند گفت طبق مصوبه سازمان ملل در مورد نیروهای بین‌المللی، این بازداشت‌ها قانونی است.
به گفته وزیر دفاع بریتانیا، بازداشت این افراد به دلایل امنیتی ضرورت داشته و این موضوع به اطلاع نمایندگان پارلمان بریتانیا رسیده است.
دولت بریتانیا می‌گوید بسیاری از این زندانیان به قتل سربازان بریتانیایی یا بمب‌گذاری متهم هستند.
وکلای مدافع بازداشتیان، شرایط زندانی شدن موکلانشان را با وضعیت بازداشتگاه آمریکایی گوانتانامو مقایسه کرده و خواستار مداخله محاکم قضایی بریتانیا برای پایان دادن به این وضعیت شده‌اند.
ولایت هلمند محل اصلی فعالیت نیروهای بریتانیایی اعزامی به افغانستان و اردوگاه باستیون بزرگترین پایگاه نظامی این نیروها در افغانستان محسوب می‌شود و محل استقرار بخش قابل توجهی از نظامیان بریتانیایی مستقر در این ولایت است.

براساس مدارکی که بی‌بی‌سی در اختیار دارد، بازداشتیان افغان در زندان‌های موقت در این اردوگاه محبوس هستند.
وزارت دفاع بریتانیا تاکید کرده که طبق مصوبه سازمان ملل در مورد تشکیل و اعزام نیروهای کمک به حفظ امنیت افغانستان - آیساف - ارتش بریتانیا از لحاظ حقوق بین‌الملل مجاز به بازداشت این افراد بوده و اقدامی غیرقانونی در این زمینه صورت نگرفته است.
به گفته حقوقدانان وزارت دفاع، نیروهای بریتانیایی به عنوان بخشی از نیروهای آیساف می‌توانند مظنونان به اقدامات خصمانه علیه این نیروها و شهروندان افغان را به مدت ٩٦ ساعت بازداشت کنند و "در شرایط استثنایی" مانند نیاز به گردآوری اطلاعات حساس به منظور حفظ جان نظامیان و غیرنظامیان، این مدت می‌تواند تمدید شود.

خودداری از تحویل بازداشتیان

اگرچه پیش از این، وزارت دفاع گفته بود که نیروهای آیساف "اختیارات و امکانات" حبس افراد در افغانستان را ندارند، اما در ماه نوامبر سال گذشته، وزیر دفاع بریتانیا تصمیم گرفت به دلیل نگرانی از احتمال سوء رفتار با بازداشتیان در زندان‌های افغانستان، از تحویل آنان به نهادهای محلی خودداری ورزد.
با اینهمه، ژنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، حبس شهروندان این کشور توسط نیروهای بریتانیایی را غیرقانونی دانسته و گفته است که این افراد می بایست به مقامات افغانستان تحویل می شدند.
نیروهای بریتانیاییوکلای بریتانیایی هشت تن از بازداشتیان در اردوگاه نظامی باستیون به بی‌بی‌سی گفته‌اند که موکلان آنان در جریان عملیات نیروهای بریتانیایی در روستاهای ولایت‌های هلمند و قندهار بازداشت شدند و بین هشت تا چهارده ماه گذشته را در بازداشت بوده اند.
وزارت دفاع بازداشت مظنونان به عملیات خصمانه را برای حفظ جان نظامیان بریتانیایی و شهروندان افغان لازم می‌داند
به گفته آنان، اقدام نیروهای بریتانیایی مشمول تعریف "بازداشت و حبس غیرقانونی" است.
وکلای مدافع این هشت نفر، بدون ذکر نام آنان، گفته‌اند که ماه گذشته، دادخواستی را تسلیم دادگاهی در بریتانیا کردند و خواستار اجرای اصل امنیت قضایی در مورد موکلان خود شدند. طبق این اصل، افراد بازداشتی باید کوتاه مدتی پس از بازداشت، برای صدور حکم بازداشت یا آزادی فوری، در دادگاه حاضر شوند.
قرار است دادگاه در ماه ژوئیه به این دادخواست رسیدگی کند اما وکلای مدافع هشت زندانی افغان معتقدند که وزارت دفاع باید فورا بازداشتیان را آزاد کند زیرا، به نظر آنان، نیروهای بریتانیایی حق قانونی ادامه بازداشت این افراد را نداشته است.
به گفته اعضای خانواده دو تن از بازداشتیان، آنان در بهار سال گذشته دستگیر شدند و بازجویی از آنان چند هفته به طول انجامید اما پس از خاتمه بازجویی هم، از ایراد رسمی اتهام یا آزادی بازداشت شدگان خبری نشد.
هفته گذشته، به این دو بازداشتی اجازه ملاقات با وکلای مدافع داده شد و خانواده‌های آنان موضوع بازداشت خویشان خود را به آگاهی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، مسئول رسیدگی به وضعیت اسیران جنگی هم رسانده‌اند.

''۹۹ درصد کاندیداهای حامی دولت احمدی نژاد در انتخابات شوراها رد صلاحیت شدند''

مشایی نزدیکترین چهره به محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران است که توسط شورای نگهبان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آتی، رد صلاحیت شد.
به گزارش ایسنا، شریف زاده در پاسخ به این سئوال که آیا ستادهای انتخاباتی مشایی با توجه به این‌که برخی رسانه‌ها اعلام کرده بودند او به ستادهای خود گفته تا روز سه‌شنبه صبر کنید، فعالیت می‌کنند یا نه؟، گفت: ''چنین چیزی به نقل از آقای مشایی درست نیست و ایشان چنین صحبتی را نگفته‌اند. ستادهای حامی آقای مشایی تعطیل شده‌اند.''
وی در ادامه با تاکید بر این‌که ستادهای حامی مشایی در انتخابات ریاست‌جمهوری فعالیتی ندارند، در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی احمدی نژاد در مورد صلاحیت آقای مشایی به نتیجه‌ای رسیده است؟ گفت:‌ ''از این موضوع خبری ندارم.''
شریف‌زاده همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا ستادهای جریان حامی دولت برای انتخابات شورا به فعالیت خود ادامه می‌دهند؟، گفت: ''۹۹درصد کاندیداهای جریان حامی دولت به دلایل واهی از جمله عدم اعتقاد به اسلام، عدم التزام به ولایت فقیه و عدم التزام به قانون اساسی ردصلاحیت شده‌اند و بنابراین فعالیتی صورت نمی‌گیرد.''

مهدی خزعلی اعتصاب غذای خود را ازسر گرفت


به گزارش سایت اینترنتی «ندای سبز آزادی» مهدی خزعلی بعد از هشت ماه بازداشت و در حالی که بعد از اعلام نامزدی هاشمی رفسجانی اعتصاب غذای خود را شکسته بود، بار دیگر وارد اعتصاب غذای خشک شد.
براساس این گزارش، مهدی خزعلی ده روز پیش، به دنبال درخواست های فعالان سیاسی و مذهبی و با اعلام نامزدی هاشمی رفسنجانی، بعد از صد و چهل روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.

محمدصالح خزعلی فرزند وی با تایید این خبر در صفحه فیس بوک خود، گلایه کرده است از کسانی که اعتصاب غذای پدرش را باور ندارند.

حمله پنچشیر ۶ کشته برجای نهاد

حمله شورشیان طالبان در ولایت پنجشیر افغانستان که روز چهارشنبه روی داد ۶ کشته برجای گذاشت.
۶ شبه نظامی طالبان در لباس پلیس به ساختمان مرکزی ولایت پنجشیر حمله کردند. یکی از این مهاجمان بمب همراه خود را منفجر کرد و ۴ شبه نظامی دیگر در تیراندازی با پلیس کشته شدند ولی ششمین مهاجم موفق به فرار از محل شد.
یک پلیس افغان در این حمله کشته شده است.
ولایت پنجشیر یکی از امن‌ترین ولایت‌های افغانستان بشمار می رود، و یکی از نخستین مناطقی است که نیرو های ناتو حفظ امنیت آن را به ماموران امنیتی افغان سپرده اند.

احتمال تهدید های جدید امنیتی ازسوی افغانستان بعد ازسال 2014

روسای جمهور كشورهای تاجیكستان، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان درنشست سازمان امنیت دسته جمعی دربشكیك پایتخت كشور قرقیزستان شركت كردند.
دراین نشست درمورد تهدید های جدید امنیتی ازسوی افغانستان، احتمال آن وجود دارد كه بعد از خروج نیروهای خارجی از افغانستان بمیان آید صحبت كردند.

نیكولای بوردیوژه منشی عمومی سازمان امنیت دسته جمعی دراین جلسه گفت، رهبران درمورد تهدید های جدید امنیتی ازسوی افغانستان بعد ازسال 2014 صحبت كردند كه چگونه می توان امنیت را درمرزهای این كشورها بهبود كرد.

نیكولای بوردیوژه افزود:" در مورد اقداماتِ صحبت کردیم که اگر وضعیت بعد از سال 2014 در افغانستان خراب شود، چگونه می توانیم پیامد های منفی آن را کاهش بدهیم. تصامیم محکم را اتخاذ کردیم به شمول این که چطور می توانیم بخش نظامی را بهبود بخشیم و اقدامات را به هدف همکاری با حکومت افغانستان روی دست بگیریم که بتواند ثبات دولت را تضمین کند."

درهمین حال، ولادمیر پوتین رییس جمهور روسیه گفت، تلاش دسته جمعی جمهوری های شوروی سابق نقش بسزایی را درتضمین ثبات درمنطقه بازی كرده است.

آقای پوتین افزود:"سازمان ما نقش قابل ملاحظهء را در تضمین ثبات در حوزهء مسئولیتش بازی می کند. این هدف ساختارهای سیاسی و نظامی سازمان امنیت دسته جمعی است، عمدتاً هدف نیروهای واکنش سریع دسته جمعی و قوای حافظ صلح آن."

این چهار رییس جمهور هم چنان برای ساختن یك خط آهن كه روسیه، قرقیزستان، تاجیكستان و قزاقستان را باهم پیوند می دهد نیز بحث كردند كه این خط آهن كشورهای افغانستان، ایران، خلیج فارس و تركمنستان را نیز دربر میگیرد.

كشورهای تاجكستان، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، بلاروس وارمنستان اعضای سازمان امنیت دسته جمعی هستند كه الكساندر لوكاشینكا رییس جمهور بلاروس و سارژسیركیسیان رییس جمهور ارمنستان دراین جلسه حضور نداشتند.
 

صدور حکم سنگین علیه وبلاگ نویس زندانی



بنابه گزارشات رسیده به« فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» وبلاگ نویس زندانی کاوه طاهری به حکم غیر انسانی،غیر قانونی و سنگین ۳ سال زندان محکوم شد.
وبلاگ نویس زندانی کاوه طاهری توسط فردی به نام ساداتی که رئیس دادگاه انقلاب شیراز می باشد مورد محاکمه قرار گرفت و به حکم غیر انسانی ، غیر قانونی و سنگین ۳ سال زندان محکوم شد.
وبلاگ نویس زندانی قرار است که در دادگاه دیگری به اتهام دروغین توهین به مقدسات ونشر اکاذیب نیز مورد محاکمه قرار گیرد.
از طرفی دیگر فشارها و تهدیدات بازجویان وزارت اطلاعات و قاضی آنها به نام ساداتی علیه خانواده طاهری و وکیل وی ادامه دارد و حتی وکیل وی را تحت فشار قرار داده اند تا عدم اجازه مطالعه پرونده وبلاگ نویس زندانی را تکذیب کند.
ساداتی که فرمان بازجویان وزارت اطلاعات را به اجرا می گذارد از انتشار اخبار مربوط به برخوردهای غیر انسانی اش با خانواده طاهری و وکیل وی سخت وحشت زده شده است و سعی دارد با تهدید و ارعاب مانع انتشار برخوردهای وحشیانه ، غیر انسانی و احکام قرون وسطایی شود.
ساداتی که رئیس یکی از شعب دادگاه انقلاب شیراز می باشد تحت نام قاضی سعی دارد که اختناق و سرکوب علیه وبلاگ نویسان ، دانشجویان ، کارگران و سایر اقشار جامعه را حاکم کند.
لذا از مراجع بین المللی خواستار افزودن نام این شخص در لیست ناقضین بین المللی حقوق بشر هستیم.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، صدور احکام سنگین ،غیر انسانی و غیر قانونی علیه وبلاگ نویس زندانی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات لازم برای آزادی فوری و بدون قید و شرط این وبلاگ نویس زندانی است.

تشکر «ویژه» خامنه‌ای از نامزدهایی که صلاحیت‌شان احراز نشد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، می‌گوید که قوانین انتخابات ایران در همه مراحل «خوب و معقول» است و هیچ «بن‌بستی» نیز وجود ندارد
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، رای شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران را «قانون» و «فصل‌الخطاب» نامید و به‌طور ویژه از نامزدهایی که صلاحیت‌شان احراز نشده است به دلیل تمکین به قانون تشکر کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای خامنه‌ای که روز چهارشنبه، هشتم خرداد، در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی سخنرانی می‌کرد، گفت که قوانین انتخابات ایران در همه مراحل «خوب و معقول» است و هیچ «بن‌بستی» نیز وجود ندارد.
به گفته او، روند انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تا اینجای کار بر اساس قانون بوده، و داوطلبان انتخابات نیز در مصاحبه‌های خود، حتی بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیت‌ها بر تمکین از قانون تاکید کرده‌اند.
وی افزود: «باید از همه آنها، به‌ویژه کسانی که احراز صلاحیت نشدند، تشکر و قدردانی کرد... ممکن است ما از قانون هم ناراضی باشیم، اما تمکین ما در مقابل قانون، موجب فصل‌الخطاب شدن قانون می‌شود.»
این سخنان در شرایطی مطرح می‌شود که موج انتقادات از تصمیم شورای نگهبان درباره رد صلاحیت نامزدهای شاخص انتخابات هنوز ادامه دارد.
شورای نگهبان ایران در این دوره انتخابات ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اسفندیار رحیم‌ مشایی، مشاور رئیس جمهور ایران، اکبر اعلمی و قاسم شعله‌سعدی، نمایندگان سابق مجلس، منوچهر متکی، محمدسعیدی‌کیا، محمد شریعتمداری و علی فلاحیان، وزرای سابق ایران، علیرضا زاکانی، نماینده کنونی مجلس، و تعداد دیگری از چهره‌های سرشناس را رد صلاحیت کرد.
در این میان به‌ طور خاص زهرا مصطفوی، دختر آیت‌الله روح الله خمینی، و علی مطهری، نماینده مجلس، از آیت‌الله خامنه‌ای درخواست کرده‌اند که به منظور بازگرداندن اکبر هاشمی رفسنجانی از اختیارات ویژه خود و «حکم حکومتی» استفاده کند.
نظیر چنین درخواستی را محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت ایران، نیز در رابطه با اسفندیار رحیم‌ مشایی مطرح کرده است.
اما آقای خامنه‌ای این درخواست‌ها را همچنان نادیده گرفته است تا امروز که از ضرورت تمکین به رای شورای نگهبان سخن می‌گوید.
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان امروز خود به مسئله گمانه‌زنی‌ها در مورد حمایت‌های او از یک نامزد خاص اشاره کرد که در روزهای اخیر موضوع بحث و نظر در رسانه‌ها و میان فعالان سیاسی و اجتماعی بوده است.
گفته می‌شود علی خامنه‌ای از نامزدی سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در این دوره انتخابات ریاست جمهوری حمایت می‌کند، اما او چنین گفته‌ای را تکذیب می‌کند.
آقای خامنه‌ای گفت: «این حرف‌ها همیشه بوده و واقعیت هم ندارد، زیرا کسی نمی‌داند که رهبری به چه فردی رأی خواهد داد.»
او در نهایت تاکید کرد که «مانند بقیه مردم یک رای بیشتر ندارد» و این‌ که صحبت درباره رای و نظر رهبر جمهوری اسلامی «تبلیغ دشمنان» است.
در انتخابات دو دوره گذشته ریاست جمهوری ایران نیز بحث‌های بسیاری درباره حمایت آیت‌الله خامنه‌ای از محمود احمدی‌نژاد وجود داشت، تا آنجا که مهدی کروبی، رئیس پیشین مجلس ایران، پس از انتخابات سال ۱۳۸۴ تلاش کرد در نامه‌ای سرگشاده مواردی از «دخالت‌های» آقای خامنه‌ای در انتخابات به نفع محمود احمدی‌نژاد را شرح دهد.
با این حال آقای خامنه‌ای چنین اتهاماتی را همواره رد کرده است.

ارتش آزاد سوریه تهدید کرد که جنگ را به داخل لبنان انتقال خواهد داد

در پاسخ به مشارکت حزب الله لبنان درجنگ علیه مخالفان سوری
 
شورای فرماندهی نظامی انقلاب در حلب روز چهارشنبه 29-5-2013 تهدید کرد چنانچه دولت لبنان نتواند مانع ورود شرکت نیروهای حزب الله لبنان درجنگ علیه مخالفان شود، مخالفان سوری صحنه جنگ را به داخل لبنان انتقال خواهند داد.
به گزارش العربیه ژنرال عبدالجبار العگیدی فرمانده نظامی انقلاب سوریه گفت: از مسئولان دولت لبنان می خواهم از مشارکت " لجام گسیخته" "حزب الشیطان " لبنان در جنگ علیه مردم سوریه جلوگیری کنند در غیر این صورت مجبور خواهیم شد که جنگ را در داخل سوریه انتقال خواهیم داد.

اظهارات ژنرال العگیدی در واکنش به اظهارات اخیر حسن نصر الله و مشارکت نیروهای حزب الله لبنان در جنگ علیه مخالفان در القصیر، حومه دمشق، حلب، درعا و غوطه شرقی بیان می شود.

العگیدی که در جمع دهها تن از مخالفان مسلح سوری سخن می گفت با تقدیراز مقاومت سرسختانه نیروهای ارتش آزاد و شورای فرماندهی نظامی سوریه در برابر یورش عناصر حزب الله لبنان و نیروهای اسد به القصیر، اظهار داشت:" ما هزاران نیرو به القصیر و دیگر مناطق تحت کنترل ارتش آزاد سوریه ارسال کردیم ما به مردم سوریه عهد می بندیم که هرگز نخواهیم گذاشت نیروهای حزب الله وارد القصیر شوند.

در همین حال سرلشکر سليم ادريس رئیس ستاد مشترک ارتش آزاد سوریه با تعیین یک ضرب الاجل 24 ساعته به رئیس جمهور لبنان و رئیس اتحادیه عرب جهت متوقف کردن حملات حزب الله لبنان به مردم سوریه، گفت:" ارتش آزاد سوریه نیروهای حزب الله را درهرجایی از خاک سوریه دنبال کرده و آنها را به سزای اعمالشان خواهد رساند.
وی ضمن تکذیب شایعات عناصر حزب الله مبنی بر اشغال القصیر، به میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان هشدار داد که مسئولیت مشارکت حزب الله لبنان در جنگ علیه مردم سوریه عواقب منفی آن در آینده بر عهده دولت لبنان خواهد بود.
این در حالی است که دخالت حزب الله لبنان در جنگ علیه مخالفان سوری با واکنش های تند بین المللی و منطقه ای مواجه شده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حال تهیه قطعنامه ای است که به موجب آن حزب الله لبنان را به دلیل شرکت در کشتار مردم سوریه محکوم می کند.

در همین حال اتحادیه اروپا، ایالات متخده آمریکا و کشورهای عربی سخنان اخیر حسن نصر الله را دخالتی آشکار و تلاشی درجهت ایجاد فتنه فرقه ای در منطفه به نفع رژیم اسد خوانده، آن را محکوم کردند.

منابع ارتش آزاد می گویند ارتش آزاد سوریه تاکنون 6 هجوم از سوی حزب الله لبنان به القصیر را با شکست مواجه ساخته و تاکنون بیش از 150 تن از عناصر این حزب در القصیر کشته شدند.

کارشناسان نظامی می گویند عدم توانایی نیروهای حزب الله لبنان در بازپس گیری القصیر نشان می دهد که این حزب برخلاف تبلیغات خود از ضعف تاکتیکی و عدم داشتن تجربه کافی در جنگ داخلی رنج می برد برای همین پس از یک ماه آنهم با پوشش هوایی و زمینی ارتش اسد نتوانست مخالفان سوری را از شهر القصیر بیرون کند.

«نفر دوم طالبان پاکستان» در حمله هوایی آمریکا کشته شد

طبق گزارش‌ها قرار بر این بود که ولی الرحمان محسود (نفر میانی)، جانشین «حکیم‌‌الله محسود»ٰ رهبر طالبان پاکستان شود.
مقام‌های پاکستانی اعلام کرده‌اند که در حمله پهپاد آمریکایی، «ولی الرحمان محسود»، نفر دوم طالبان پاکستان، کشته شده است. طبق گزارش‌ها در اثر این حمله هوایی شماری دیگر از اعضای طالبان نیز جان باخته‌اند.
مقام‌های محلی و برخی مقام‌های طالبان در گفت‌و‌گو با بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی اعلام کرده‌اند که ولی الرحمان محسود سه‌شنبه شب، هفتم خردادماه، در روستای چشمه پُل در استان وزیرستان شمالی هدف حمله هوایی قرار گرفته و کشته شده است.
در کنار نفر دوم طالبان، طبق گزارش‌ها تعدادی از دیگر اعضای طالبان، از جمله یک فرمانده عالی‌رتبه کشته شده‌اند. خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام امنیتی پاکستان از مرگ در مجموع هفت تن خبر داده است.
از ولی الرحمان محسود به عنوان مغز متفکر حمله سال ۲۰۰۸ به هتل «شرایتون» در اسلام‌آباد پاکستان نام برده می‌شود، حمله‌ای که بیش از ۵۰ کشته بر جای گذاشت.
طبق گزارش‌ها قرار بر این بود که ولی الرحمان محسود، جانشین «حکیم‌‌الله محسود»، رهبر طالبان پاکستان شود.
پاکستان طالبان، با نام کامل «حرکت طالبان پاکستان»، گروهی مجزا از طالبان افغانستان، ولی متحد با آن است.
یک مقام امنیتی پاکستان گفته است که مرگ ولی الرحمان محسود، ضربه بزرگی به طالبان پاکستان زده است.

۱۳۹۲ خرداد ۷, سه‌شنبه

اعتراض مرتضوی به روند دادگاه کهریزک: «اتهامی متوجه من نیست»

سعید مرتضوی
سعید مرتضوی، متهم ردیف اول در پرونده جنایات کهریزک، روز دوشنبه، ششم خردادماه، ضمن ابراز «نارضایتی شدید» از روند دادگاه کهریزک خود را کاملا بی‌گناه دانسته و اعلام کرد که در صورت صدور حکمی علیه او «تمکین نکرده و اعتراض خواهم کرد».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای مرتضوی پس از جلسه ارائه دفاعیات خود در جمع خبرنگاران خود را بی‌گناه معرفی کرده و تلویحا «پرسنل بیمارستان» و برخی از نیروهای پلیس ایران را متهم کرده است.

این در حالی است که دادستان سابق تهران در میان اتهامات خود در پرونده موسوم به جنایات کهریزک اتهام «معاونت در قتل» را نیز یدک می‌کشد که به کشته شدن محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر و محمد کامرانی در بازداشتگاه کهریزک بازمی‌گردد.

این سه نفر در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ ایران بازداشت و به بازداشتگاه کهریزک در حاشیه تهران منتقل شدند، جایی که مقامات ایران آن را «فاقد استانداردهای لازم» توصیف کرده‌اند و در نهایت نیز با انتشار اخباری که از «شکنجه» و کشته شدن برخی از بازداشت‌شدگان حکایت داشت تعطیل شد.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی مرگ این سه نفر در بازداشتگاه کهریزک را تایید کرده‌اند و اکنون نیز شاکیان اصلی پرونده خانواده‌های روح‌المینی، جوادی‌فر و کامرانی هستند که خواهان «محاکمه آمران و عاملان اصلی» این واقعه شده‌اند.

سعید مرتضوی در مقابل روز دوشنبه گفته است که در مرگ این سه قربانی دخالتی نداشته است: محمد کامرانی به علت «قصور درمانی» و از جمله تزریق آمپول اشتباه توسط پرسنل بیمارستان جان باخته و امیر جوادی‌فر نیز به دست ماموران نیروی انتظامی ایران مورد ضرب و جرح قرار گرفته است.

آقای مرتضوی در جمع خبرنگاران گفته است: «معتقدم پرونده کهریزک سیاسی است و اگر دادگاه حکمی علیه من صادر کند، تمکین نکرده و اعتراض خواهم کرد.»

او همچنین اظهار نظر کرده است که خانواده امیر جوادی‌فر در گفت‌وگو با او به این نتیجه رسیده‌اند که «من در کهریزک کوچک‌ترین نقشی نداشتم و بر این اساس رضایت دادند».

خانواده امیر جوادی‌فر هفته گذشته در دهمین جلسه دادگاه کهریزک اعلام کردند که از شکایت خود علیه سعید مرتضوی به عنوان «معاون» در قتل صرف نظر می‌کنند،‌ تصمیمی که روزنامه بهار گزارش داد پس از یک جلسه خصوصی با آقای مرتضوی گرفته شده است.

با این حال دادستان سابق تهران روز دوشنبه همچنین اعلام کرده است که «هیچ جلسه خصوصی» با خانواده جوادی‌فر نداشته و تمام مذاکراتش با آنها در دادگاه انجام شده است.

سعید مرتضوی پیشتر هم در پایان جلسه دوم دادگاه در اسفندماه سال گذشته اتهام «مشارکت» در جنایات کهریزک را رد کرده و آن را تنها ناشی از «اغراض سیاسی» دانسته بود. اما او تاکنون اشاره‌ای نکرده است که چه کسانی و با چه «اغراضی» در پی محکوم کردن او هستند.

۷پلیس افغان توسط مهمانان خود کشته شدند


نفوذ نیروهای طالبان در صفوف نیروهای مسلح افغانستان یکی از چالشهای عمده در این کشور به حساب می‌آید
مقامات محلی در ولایت قندهار در جنوب افغانستان اعلام کردند که ۷ پلیس افغان در ولسوالی ارغستان این ولایت توسط دو مهمان خود کشته شدند.
غورزنگ افریدی سخنگوی پلیس ولایت قندهار با تایید این خبر به بی‌بی‌سی گفت که دو نفر شب گذشته به عنوان مهمان وارد یک پاسگاه پلیس شدند و دیر هنگام شب اسلحه پلیس را گرفته و سربازان را به قتل رسانده‌اند.
او در ادامه افزود که این افراد اسلحه و یک خودرو پلیس را با خود برده‌اند. اکنون نیز جستجو برای پیدا کردن عاملان این حادثه ادامه دارد.
قاری یوسف احمدی سخنگوی طالبان با پذیرفتن مسئولیت این حمله به رسانه ها گفته است که کسانی به این هفت پلیس را کشته اند، از نفوذی های طالبان بوده‌اند.

رهبر شبه نظامیان وابسته به مقتدا صدر معروف به قاتل بغداد در سوریه کشته شد

ردپای شبه نظامیان وابسته به مقتدا صدر در جنگ سوریه
انقلابیون سوریه وارتش آزاد سوریه روز سه شنبه 28-05-2013 از کشته شدن یک رهبر شبه‌ نظامیان وابسته به مقتدا صدر معروف به "قاتل بغداد" که برای نبرد با مخالفان بشار اسد و دفاع از رژیم وی به سوریه رفته بود، خبر دادند.
یکی از وبسایتهای انقلابیون سوریه در این باره نوشت: "این فرد به نام اسماعیل حافظ ‌اللامی ملقب به ابو دورا که در درگیری‌های نظامی اطراف دمشق کشته شد.در سال‌های پس از ورود نیروهای آمریکایی به عراق، یک گروه شبه‌نظامی هوادار مقتدا صدر روحانی متعصب شیعه را رهبری می‌کرد."
به گفته مخالفان رژیم اسد او که به "قاتل بغداد" معروف است، در گذشته از زندان گریخته و احتمالا به ایران پناه‌ برده بود.
وی در عراق به قتل تعداد زیادی از سنی‌ها و ربودن غیرنظامیان متهم و زندانی شد، اما توانست از زندان بگریزد و به ایران پناه برده است.
حافظ ‌اللامی پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق به این کشور بازگشت و اکنون خبر کشته شدن او در سوریه منتشر شده است.

ایران حمایتهای مالی خود از رژیم سوریه را افزایش می دهد

گشایش دو خط اعتباری به میزان 4 میلیارد دلار برای رژیم اسد توسط ایران

یک روزنامه دولتی رژیم سوریه به نقل از رئیس بانک مرکزی این رژیم از گشودن دو خط اعتباری به میزان چهار میلیارد دلار برای دمشق توسط ایران خبرداد..
روزنامه "تشرین" چاپ دمشق به نقل از ادیب میاله رئیس بانک مرکزی سوریه نوشت: "ایران با گشایش یک خط اعتباری به ارزش یک میلیارد دلار برای تأمین هزینه واردات اقلام مختلف و خط اعتباری دیگری به ارزش سه میلیارد دلار برای تأمین هزینه خرید بنزین و کالاهای مربوطه به حمایت از سوریه ادامه می‌دهد."
ادیب میاله گفته است که "ایران همچنین وامی به میزان سه میلیارد دلار دیگر را برای تقویت اقتصاد سوریه در دست بررسی دارد."
کشورهای حامی انقلاب سوریه و همچنین مخالفان رژیم اسد ایران را متهم می کنند که این کشور پس از آغاز انقلاب سوریه، حمایتهای مالی خود را به رژیم سوریه افزایش داده و در کنار آن با ارسال اسلحه و نیروهای نظامی و اطلاعاتی از بشار اسد پشتیبانی می کند. هر چند در روزهای گذشته ایران اعزام نیروی نظامی به این کشور را رد کرده بود اما روز گذشته برخی خبرگزاریهای داخلی از ثبت نام داوطلبان برای فرستاده شدن به جنگ با مخالفان اسد در ایران خبر دادند.

واکنش تند اسرائیل به اظهارات مقام روسی درباره تحویل موشکهای پیشرفته به رژیم اسد


روسیه از تحویل قریب الوقوع موشکهای اس 300 به رژیم سوریه خبر داد
وزیر دفاع اسرائیل روز سه شنبه 27-05-2013 در واکنش به اظهارات مقام های روسی درباره تحویل موشکهای اس 300 یکی از پیشرفته ترین موشک های ضدهوایی در جهان به رژیم بشار اسد هشدار داد که در صورت تحویل این موشکها به رژیم دمشق، اسرائیل می داند چگونه به آن پاسخ دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه موشه یعلون گفت: "این موشکها هنوز تحویل داده نشده و امیدواریم که تحویل داده نشود، اما اگر شوربختانه موشکهای اس 300 به سوریه برسد، در آن صورت می دانیم چه پاسخی بدهیم."
معاون وزیر خارجه روسیه امروز با لحنی هشدار آمیز گفت: "تحویل موشکهای اس 300 روسی به سوریه می تواند یک عامل بازدارنده در برابر مداخله قدرتهای خارجی در این کشور باشد."
سرگی ریابکوف در جمع خبرنگاران در مسکو با بیان این مطلب بطور تلویحی اعلام کرد که امکان تحویل این موشکهای پیشرفته به رژیم سوریه وجود دارد.
روسیه اعلام کرد که به منظور جلوگیری از مداخله خارجی در سوریه، سیستم دفاع ضد موشکی اس-۳۰۰ را به دولت سوریه تحویل خواهد داد.
روسیه گفته است که ارسال این سیستم موشکی پیشرفته "عامل ثبات‌دهنده‌ای" در بحران سوریه است و مانع از مداخله خارجی در بحران سوریه می‌شود.
سرگی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته است که قرارداد فروش این سلاح‌ها چند سال پیش میان کشورش و دولت سوریه امضا شده بود.
اسرائیل نگران آن است که این سلاح‌ها در اختیار ایران یا حزب الله لبنان قرار گیرد.
خبرگزاری فرانسه می نویسد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اخیرا با سفر به مسکو تلاش کرد روسیه را به متوقف کردن فروش موشک‌های اس 300 به سوریه متقاعد سازد. اما به نظر می رسد که گفتگوهای وی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در این زمینه به نتیجه نرسیده است.
 

حقوقدان شیعه پاکستانی و دو فرزندش قربانی ''خشونت فرقه‌ای' شدند



وکیل مقتول
کوثر ثقلین همراه او پسر نوجوانش به ضرب گلوله مهاجمان مسلح کشته شد
در ادامه درگیری های فرقه‌ای در پاکستان، یک حقوقدان پاکستانی و دو پسرش به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شده‌اند.
روز سه شنبه، ۷ خرداد (۲۸ مه)، پلیس شهر کراچی، مرکز ایالت سند پاکستان، اعلام کرد که در حمله مهاجمان مسلح، کوثر ثقلین عباس، وکیل دادگاه عالی ایالتی، همراه با دو پسر دوازده ساله و چهارده ساله اش به قتل رسیدند.
کوثر ثقلین شیعه بود و به گفته رئیس پلیس کراچی، به نظر می‌رسد که حمله روز سه شنبه انگیزه فرقه‌ای داشته است.
این حمله هنگامی روی داد که این حقوقدان پاکستانی فرزندانش را به مدرسه می برد و مهاجمان مسلح که سوار موتور سیکلت بودند به اتومبیل او نزدیک شدند و سرنشینان آن را به گلوله بستند.
در نتیجه این تیراندازی، دو پسر کوثر ثقلین در محل کشته شدند و خود او هم که به شدت زخمی شده بود، پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.
لشکر طیبه، یک گروه  از اسلامگرایان، مسئولیت قتل این حقوقدان را برعهده گرفته است.
حقوقدانان ایالت سند در اعتراض به ترور همکاری خود و به منظور سوگواری، دست در روز سه شنبه دست از کار کشیدند.
شهر کراچی با هجده ملیون جمعیت ازمراکزاصلی تجاری و صنعتی پاکستان است اما در چند دهه اخیر، شاهد شدت گرفته خشونت های فرقه‌ای و سیاسی بوده است.
شیعیان پاکستان حدود ۲۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند و در چند دهه اخیر، گروه‌های تندرو سنی و شیعه مرتکب اقدامات خشونت آمیز علیه یکدیگر شده‌اند.
برخی منابع پاکستانی گفته‌اند که این گروه ها با کشورهای رقیب خارجی ارتباط دارند و از سوی آنها حمایت می‌شوند.

مخالفان حکومت سوریه 'شواهد' قتل عام در بانیاس و بیضا را ارائه کردند


شاهدان عینی می‌گویند تمام روستای بیضا را دود و آتش فرا گرفته بود
مخالفان حکومت سوریه می‌گویند مدارک و شاهدانی در اختیاردارند که ثابت می‌کند نیروهای دولتی در بانیاس و بیضا در غرب این کشور ۲۰۰ مرد و زن و کودک را قتل عام کرده‌اند. دولت سوریه حدود یک ماه پیش اعلام کرده بود در عملیاتی در این مناطق، چهل 'تروریست‌‌ مسلح' را کشته است.
مخالفان حکومت سوریه این کشتار را فجیع‌تربن قتل‌عام جنگ داخلی سوریه خوانده و تصاویر ویدئویی دلخراش و شهادت شاهدان عینی را به‌عنوان تائیدی بر ادعای خود ارائه کرده‌اند.
یکی از این شاهدان که از ترس انتقام ترجیح داده با نام مستعار ام‌عابد شناخته شود می‌گوید : "هر چقدر هم که سعی کنم توضیح دهم ما چه دیدیم و چه شنیدیم نمی‌تواند واقعیت آنچه را که اتفاق افتاد نشان دهد."
او که مادر دو فرزند است با چشمهای گریان در باره آنچه که اواسط اردیبهشت ماه در بیضا روی داد می گوید "هر جا می‌رفتی پا روی جسدهایی می‌گذاشتی که یا سوخته یا سلاخی شده بودند."
نیروها و شبه نظامیان دولتی دوازدهم اردیبهشت به‌سمت روستای بیضا در استان طرطوس در ساحل مدیترانه حرکت کردند. این نیروها روز بعد به شهر مجاور یعنی بانیاس حمله بردند.
دولت سوریه این عملیات را حمله‌ای علیه تروریستهای مسلح نامید و رسانه‌های دولتی از کشته شدن چهل تروریست خبر دادند.
اما مخالفان دولت، فعالان حقوق‌بشر و شاهدان عینی این عملیات را حمله‌ فرقه‌ای بی‌رحمانه‌ علیه شهروندان بی‌گناه توصیف کرده و مدعی شده‌اند که در این حملات، بیش از دویست غیرنظامی کشته و صدها نفر مفقود شده‌اند.
حمله نظامی
عکسها و ویدئوهای مورد ادعا، اجساد خون‌آلود مردان و زنان و کودکانی را با زخم‌های شدید و جنازه‌های سوخته را نشان می‌دهد که از آنها دود بلند می‌شود.
ام‌عابد می‌گوید تمام بیضا را خون گرفته بود
تایید اصالت این فیلمها و عکسها برای منابع مستقل امکانپذیر نیست اما بی‌بی‌سی با چهار زن که می‌گویند شاهد حمله بوده‌اند گفتگو کرده و آنها همگی تایید می‌کنند که قتل‌عام فجیعی صورت گرفته است.
همه این زنها می‌گویند حمله نیروهای دولتی صبح روز ۱۲ اردیبهشت از روستای بیضا شروع شد.
هر دو طرف در یک مورد اتفاق نظر دارند و آن اینکه نیروهای دولتی پیش از دست زدن به این عملیات، مورد حمله شورشیان قرار گرفته بودند؛ هر چند این منطقه از ابتدای بحران منطقه پرآشوب و ناآرامی بوده است.
به گفته شاهدان عینی، نیروهای دولتی با حمایت شبه‌نظامیان موسوم به "نیروی دفاع ملی" وارد روستا شدند و حمله‌ای مرگبار را آغاز کردند، کشتند و سوزاندند و ویران کردند.
ام‌عابد می‌گوید "آنها به ما فحاشی می‌کردند، با زشت‌ترین کلمات. بعد گفتند مردان باید از خانه بیرون بروند وگرنه همه ما را می‌کشند."
در فیلمی که به نظر می‌رسد یکی از سربازان دولتی گرفته و به بیرون درز کرده، میدانی در بیضا دیده می‌شود در حالیکه خانه‌ها و خودروها شعله‌ور و زمین خون‌آلود است.
دوربین در صحنه بعدی تصویر جنازه مردی را گرفته که به شکم روی زمین افتاده و رد خونی که دیده می‌شود نشان می‌دهد جنازه از جای دیگری به آنحا کشیده شده است.
فیلم در فروشگاهی به پایان می رسد که کف آن پر از جنازه‌هایی است که در دو ردیف منظم کنار هم چیده شده‌اند.
ام‌عابد می‌گوید "ناگهان بوی دود استشمام کردیم و فریادهای دیوانه‌وار مردان را در تمامی روستا شنیدیم."
میدان بیضا. این تصویر از فیلمی برداشته شده که یکی از سربازان دولتی گرفته
زنان تا ساعت شش عصر آن روز نتوانستند از خانه‌ها بیرون بروند. ام‌احمد، دوست ام‌عابد آنچه را بعد از بیرون رفتن از خانه دیده این گونه توصیف می‌کند: "به خیابان دویدم و جنازه بیست، سی مرد را روی زمین دیدم، همگی تیر خورده بودند. بعد شوهر و پدر شوهرم را دیدم که گلوله به سرشان خورده بود. از صورت شوهرم فقط دهان و بینی‌ باقی مانده بود."
فعالان حقوق‌بشر و شهروندان می‌گویند نیروهای دولتی سپس بسمت شهر مجاور، بانیاس حرکت کردند.
رسانه‌های دولتی گفتند در آن عملیات سه‌روزه چهل تروریست کشته شدند؛ شاهدان عینی اما از یورش وحشیانه شبه‌نظامیان علوی به سنی‌های منطقه صحبت می‌کنند.
اجساد "ذغال شده"
فیلمها و عکس‌های متعددی که از شهر بانیاس بعد از هجوم نیروهای دولتی وجود دارد تصاویر فجیعی هستند از اجساد مردان و زنان و کودکان که روی هم انداخته شده اند و در بعضی از آنها، به نظر می‌رسد کل اعضای خانواده‌ها همراه هم به قتل رسیده‌اند.
زنانی که با بی‌بی‌سی گفتگو کردند همگی صحنه‌های مشابهی را توصیف کرده اند: "اجساد سلاخی و ذغال شده همه‌جا دیده می‌شدند، خانه‌ها به آتش کشیده شده و ساکنانشان همراه با آنها می‌سوختند. در یک خانه کل اعضای خانواده قتل عام شده‌بودند. همه‌جا پر از خون بود."
فعالان حقوق بشر سوریه می گویند که این اولین قتل‌عام جنگ داخلی سوریه نیست و احتمالا آخرین آن هم نخواهد بود در حالیکه جامعه جهانی به اقدامات دیپلماتیک امید بسته و برای برگزاری کنفرانس صلح در ماه آینده تلاش می‌کند.
درعین حال، تنها عده اندکی به موفقیت این کنفرانس امیدوارند. به گفته ناظران، تا زمانی که هر دو طرف این جنگ خونین فکر می‌کنند می‌توانند برنده این جنگ باشند مردم سوریه بهای آن را با جانشان خواهند پرداخت