.

۱۳۹۱ آبان ۲۷, شنبه

در همایش وحدت اسلامی در پاکستان چه گذشت

 اتحادیه "ملی یکجهتی کونسل" که به هدف رسیدن به نوعی اتحاد و همبستگی بین مکاتب مذهبی در پاکستان به ریاست قاضی حسین احمد، امیر سابق جماعت اسلامی تشکیل شده بود، کنفرانس جهانی در همین راستا در روزهای یکشنبه و دوشنبه 11- 12/2012 (21-22 آبان 1391) در اسلام آباد، پایتخت پاکستان بر پا نمود.
بنا به اعلام رسمی و مکرر برگزار کنندگان این کنفرانس تمامی جنبشها و حرکتهای اسلامی جهان به این جلسه دعوت شده بودند. اما عملا تنها نمایندگانی از چهار کشور خارجی حضور بهم رسانیدند!
یک نماینده از حرکت اسلامی مالزی ( دکتر داتو قمر الدین جعفر)، استاد محی الدین کبیری به نمایندگی حزب نهضت تاجیکستان، افرادی به نمایندگی سه جماعت افغانی، و یک گروه به رهبری آیت الله محسن اراکی از ایران.
روز اول کنفرانس در کانونشن سنتر – سالن کنفرانسهای پایتخت – برای رسیدگی به اختلافات مذهبی داخل کشور برگزار شد که با شعارهای هواداران مولانا فضل الرحمن و قاضی حسین احمد رو به تشنج رفت. البته اوضاع با دخالت حکیمانه برگزار کنندگان کنترل شد.
بنا به گزارش خبرنگار اعزامی سنی نیوز به پاکستان در جلسه دوم که در هتل "ماریوت" اسلام آباد برگزار شد، مولوی عبدالرحمن ملازهی سربازی که به عنوان چهره اهل سنت از سوی نظام ولایت فقیه همراه هیئت اعزامی فرستاده شده بود، در سخنرانی که به زبان اردو ایراد داشت با اشاره مبحث امامت کبری و صفات " عالم بودن و شجاع بودن" امام، آیت الله خامنهای را به عنوان امام اکبر مسلمانان جهان معرفی کرده، از مواقف شجاعانه ایشان در دفاع از پیامبران الهی، و همسران پیامبر اکرم تجلیل به عمل آورده، و ادعا کردند که آیت الله خامنهای فتوا دادهاند که هر گونه بیحرمتی در حق پیامبران و همسران پیامبر اسلام حرام است!
سخنان مولوی سربازی که تعجب حاضران را برانگیخته بود، با پچ پچ شرکت کنندگان روبرو شد. در این اثنا از سوی یکی از پاکستانیهای متخصص در قضایای اهل سنت ایران در بین جمهور اعلام شد که مولوی سربازی نمایندگی شیخ الاسلام عبدالحمید را بر عهده ندارد، و او کسی است که برای سرکوبی روشنفکران اسلامی کتابی هاوی تهمتهایی ناروا به ابوالاعلی مودودی ( بنیانگذار جماعت اسلامی پاکستان که مدیریت کنفرانس در دست طرفداران آن بود)، سید قطب و حسن البنا ( که شرکت کنندگان حزب اصلاح افغانستان، و حزب نهضت اسلامی تاجیکستان از جمله هواداران آنها میباشند) نوشته و به رهبر ایران آقای خامنهای هدیه نموده و او را برای سرکوبی آنها تشویق کرده است.
آنچه تعجب حاضران را برانگیخت این بود که حتی زندگی شخصی مولوی سربازی و حکایت ازدواجش با خانمی کرد در پی کتابش گرگی در پوستین میش، که در آن شیعه را گرگی تصویر کرده که در پوستین میش درآمده، بر سر زبانها افتاد.
مولوی سربازی که متوجه موضوع پچ پچ حاضران شده بود، از ترس اینکه مبادا از سوی خبرنگاران زیر سؤال رود پس از پایان سخنان خود جلسه را ترک کرده و از انظار ناپدید شد!
فجایع هولناک سوریه به کلی از طرح کنفرانس غایب بود. قاضی حسین احمد در رد سؤال خبرنگاری سوری آنچه در سوریه میگذرد را برادر کشی اسلامی نامید و از ایرانی به طور خصوصی، و از ترکیه و سعودی خواست تا با حضور خود این فتنه را پایان دهند.
تصریحات بیمورد او و تصویر مغالطه آمیزش از آنچه در سوریه میگذرد را، حاضران نوعی ماست مالی تلقی نمودند، قریب به اتفاق حاضران بر این باور بودند که این کنفرانس از سوی ایران بهدف کم رنگ کردن اتحاد علمای مسلمین به رهبری قرضاوی بر پا شده است.
شیخ قرضاوی پس از مواقف اخیرش مقابل ایران، از سوی این کشور مورد حمله های پیدرپی قرار گرفته، و ایران میخواهد برای تضعیف دیدگاههای اتحاد علمای جهان اسلام، این مجلس پاکستانی را به رهبری قاضی حسین احمد مطرح سازد.
شخصیت قاضی حسین احمد نیز پس از مشارکت در "کنفرانس بین المللی بیداری اسلامی" در تهران که از سوی تمامی حرکتها و جنبشهای اسلامی بخاطر دیدگاهش در مورد انقلاب مردمی سوریه مقاطعه شده بود، زیر سؤال رفت. عدم مشارکت حرکتهای اسلامی در این کنفرانس را نیز میتوان از این زاویه بدرستی فهمید.
برجستهترین شخصیت خارجی مشارک در کنفرانس آقای کبیری بود که تعارفات بیجا و برگذاری چنین کنفرانسهایی با شعارهای تکراری و دیدگاههای تنگ را بیفایده توصیف نموده و اذعان داشت که تنها گریه بر نقش دشمن در ساختن مشکلات برای ما کافی نیست، باید نقش خود را پر رنگتر کنیم. کبیری به صراحت گفتند که تنها راه همبستگی، گفتمانی است که در بسیاری از موارد باید با نوعی از تنازل در مقابل برادر مسلمانمان همراه باشد. بیایید به وحدت از چشم طرف مقابل هم بنگریم، همبستگی به معنای این نیست که از همه بخواهیم مطابق رویه و خواستههای ما عمل کنند. رئیس حزب نهضت تاجیکستان بر برپایی تشکلی به نام اتحادیه جهانی حرکتهای اسلامی تاکید کرد .
منبع:سني نيوز

هیچ نظری موجود نیست: