.

۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۰, سه‌شنبه

برگزاری هجدهمین نشست مجمع فقه اسلامی ایران در زاهدان

هجدهمین نشست مجمع فقه اسلامی ایران در تاریخ 7- 8 اردیبهشت 1392 هـ. ش برابر با 16-17 جمادی الثانی 1434 هـ. ق در دارالعلوم زاهدان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سنی آنلاین در این نشست که از صبح روز شنبه (7 اردیبشهت/ 16 جمادی الثانی) آغاز و تا عصر یکشنبه (8 اردیبهشت/ 17 جمادی الثانی) ادامه داشت، علمایی از استان‏های سیستان و بلوچستان، گلستان، فارس، خراسان رضوی و خراسان جنوبی حضور داشتند.
در هجدهمین نشست مجمع فقه اسلامی ایران 6 موضوع و مسأله ذیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت:
1ـ حکم حیوانی که با اسلحه گرم شکار می شود؛
2ـ حکم مهریه مؤجلی که با گذشت زمان ارزش خود را از دست می دهد؛
3ـ مسأله تورق؛
4ـ مسأله رهن و اجارۀ منازل؛
5ـ مسأله حقوق و مزایای اساتید و مدرسین از کار افتاده یا متوفی؛
6ـ مسأله تداخل و تعدد در کفاره قتل.
پس از تبادل نظر و بررسی دلائل و مستندات اعضای مجمع، مصوباتی در خصوص موضوعات فوق به تصویب رسید که خلاصه این مصوبات به شرح زیر است:

حکم حیوانی که با اسلحه گرم شکار می شود
مسئله حیوانی که با اسلحه گرم شکار می شود و قبل از ذبح می میرد مورد بحث و مناقشه بین علماء قرار گرفت که پس از قرائت مقالات و بحث و تبادل نظر به شرح ذیل به تصویب رسید:
الف: شکاری که با اسلحه گرم صید می شود، اعم از اینکه با گلوله نوک تیز یا ساچمه ای باشد، در صورتی که ایجاد جرح و خرق (پارگی) نماید که باعث جاری شدن خون شود و قبل از ذبح اختیاری بمیرد به نظر اکثر اعضای مجمع حلال است.
ب: اگر علت مرگ شکار، کوفتگی، خفگی، مثل افتادن در آب یا سقوط از ارتفاع و غیره باشد حلال نیست.
قابل ذکر است که حلت شکار منوط به آن است که فرصت ذبح اختیاری پیدا نکند، چون اگر فرصت ذبح اختیاری باشد و قصدا ترک کند حرام می شود.

حکم مهریه موجلی که با گذشت زمان ارزش خود را از دست داده است
مسئله حکم مهریه موجلی که با گذشت زمان ارزش خود را از دست داده است مجددا مورد بحث و مناقشه قرار گرفت که پس از قرائت مقالات و بحث و تبادل نظر اعضای مجمع از بین راهکارهای مختلف در این مقطع، محاسبه با نرخ شاخص تورم را اصلح دانسته و اکثریت اعضاء توافق کردند که فعلا این نوع مهریه با شاخص تورم محاسبه شود.
البته اعضای مجمع توصیه نمودند که علماء جهت از بین بردن این معضل مردم را تشویق کنند تا مهریه را با طلا تعیین نمایند و نیز تشویق کنند که مهریه های سنگین نگذارند زیرا حضرت رسول صلی الله علیه و سلم فرمودند: «إن أعظم النکاح برکة أیسره مونة»

مسئله تورق
مسئله تورق مورد بحث و مناقشه بین علماء قرار گرفت که پس از قرائت مقالات و بحث و تبادل نظر، حکم این مسأله به شرح ذیل به تصویب رسید:
الف- تعریف تورق: یعنی اینکه فردی نیاز به پول نقد دارد و کسی حاضر نیست به وی قرض الحسنه بدهد، لذا جهت تأمین این مبلغ به خرید کالائی به صورت نسیه و موجل با قیمت بالاتر از قیمت نقد  و فروش آن کالا به صورت نقدی با قیمت کمتر اقدام می کند.
ب: چنانکه خریدار با رعایت شرایط عمومی معامله کالا را خرید نماید و سپس به شخص ثالثی بفروشد که بین شخص ثالث و بایع اول هیچ گونه ارتباط و شراکت و وساطت و تبانی قبلی وجود نداشته باشد این معامله جایز است.
ج: تورق منظم که توسط برخی بانک‏ها و یا بعضی موسسات مالی و اقتصادی و یا افراد صورت می گیرد که در آن بانک مشتری را وکیل خرید و سپس آن را وکیل فروش می کند یا بالعکس مشتری بانک و موسسه اقتصادی را وکیل خرید و سپس وکیل فروش می کند، به علت عدم قبض شرعی اینکه یک نفر نمی تواند متولی طرفین عقد باشد جائز نیست.
د: چنانکه مشتری از طرف بانک یا موسسه یا.... وکیل خرید باشد و پس از خرید کالا را تحویل بانک یا موسسه مالی یا... نماید و سپس با عقد مستقلی از بانک و موسسه مالی خریداری کند جایز است.


همچنین در این نشست، موضوعات "حکم تداخل و تعدد کفاره قتل خطا"، "حقوق مدرسین از کار افتاده یا متوفی" و "رهن و اجاره منازل" مورد بحث و مناقشه بین اعضاء مجمع قرار گرفت که پس از قرائت مقالات بحث و تبادل نظر موارد زیر به تصویب رسید؛
1ـ حکم تداخل و تعدد کفاره قتل خطا به جلسات بعدی موکول شد تا در این زمینه تحقیقات بیشتری توسط اعضاء صورت گیرد؛
2ـ در مورد حکم رهن و اجاره منازل موضوع جهت بررسی بیشتر به کمیته پنج نفره ای محول گردید تا این موضوع را مجددا تحقیق و با بررسی نظریات علمای معاصر جهان اسلام راهکارهایی را جمع آوری و در نشست نوزدهم مجمع فقه در مورخه 13 و 14 مهرماه 1392 ارائه نمایند؛
3ـ در خصوص حقوق مدرسین از کار افتاده یا متوفی، اعضای مجمع پیشنهاد دادند تا اقدامات ذیل جهت ضابطه مند شدن این موضوع صورت گیرد:
الف: مقررات مورد نیاز همراه با فرم قرارداد استخدامی مدرسین و بکارگیری آنان توسط دبیرخانه مجمع فقه تدوین شود؛
ب: حسابی اختصاصی به نام اساتید و مدرسین از کار افتاده و یا متوفی توسط هر مدرسه ای افتتاح گردد تا در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.

سپاه قدس ایران به پ ک ک پیشنهاد ارائه اسلحه سنگین در مقابل ادامه جنگ با ترکیه را داده است

العربیه:قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس رژیم ایران در دیدا با مورات کارایلان فرمانده نیروهای نظامی حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) به او پیشنهاد داده تا این گروه در مقابل دریافت کمک های تسلیحاتی و لجستیکی از ایران، به عملیات خود علیه دولت ترکیه ادامه دهد.
 
این خبر در حالی منتشر شده است که هفته گذشته، پ ک ک اعلام کرد از۸ می آینده، خارج کردن نیروهای خود را از ترکیه آغاز می کند.
 
این اقدام پس از ۴ دهه جنگ خونین میان حکومت ترکیه و پ ک ک روی می دهد که بیش از ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته است.
 
در روزنامه ''حریت'' و ''ملیت'' ترکیه، به نقل از یک مقام مسئول در دولت ترکیه و یک مقام در دولت خودمختار اقلیم کردستان عراق این خبر درخواست سلیمانی از کارایلان را منتشر کرده اند.
 
بنا بر این گزارش ها قاسم سلیمانی، به مورات کارایلان، رهبر نظامی ''پ‌ک‌ ک''' پیشنهاد کرده در ازای ادامه فعالیت‌های نظامی این گروه، از سوی ایران سلاح‌های سنگین و حمایت لجستیکی در اختیارشان گذاشته شود؛ اما کارایلان این پیشنهاد را نپذیرفته است.

منامه: خامنه ای وضعیت اقتصادی ایران و ظلم های اعمال شده بر مردم خود را فراموش کرده است

 العربیه: وزیر امور خارجه بحرین و دبیرکل شورای همکاری خلیج، سخنان خامنه ای رهبر ایران را درباره بحرین که در سخنرانی اخیرش در کنفرانس بیداری اسلامی بیان کرد را محکوم کردند.

شیخ خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین، سخنان  خامنه ای را ''تجاوز از مرزهای لیاقت و حکمت در تعامل با کشورها برپایه قواعد اسلامی'' توصیف کرده است.

او گفته است که خامنه ای این قواعد را که ''عدم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر و اهانت نکردن به کشور اسلامی همسایه'' است را رعایت نکرده است.

وزیر امور خارجه بحرین ادامه داده است که رهبر ایران، اوضاع اقتصادی بحرانی کشورش و رنج های مردم خود که تحت انواع ظلم، محدود کردن آزادی ها و نقض حقوق بشر به سر می برند و از ساده ترین پایه های حیات با کریمانه محروند را به فراموشی سپرده است.

شیخ خالد بن خلیفه سخنان  خامنه ای را ''دروغ، مغالطه و جعل عمدی حقایق در بحرین'' متهم کرد و افزود که این سخنان دلیلی قاطع بر تحریک ادامه دار خشونت ها در بحرین توسط ایران است.

او گفته است که رهبران  ایران با اظهارات خود، نه تنها به روابط میان دو کشور ایران و بحرین ضربه می زنند، بلکه به خود نیز آسیب می رسانند چرا که تنش را در منطقه تشدید می کنند و امنیت و ثبات بین المللی و عربی را بر هم می زنند.

از سوی دیگر، عبد اللطیف الزیانی دبیر کل شورای همکاری خلیج نیز، سخنان خامنه ای درباره بحرین را ''مغالطه'' و ''دخالت در امور داخلی این کشور'' توصیف کرد.

او گفته است که سخنان رهبر ایران با دین اسلام، قانون بین المللی و روابط حسن همجواری، متناقض است.

دبیرکل شورای همکاری خلیج تاکید کزده است که وضعیت در بحرین مساله داخلی است کشور است و نه ایران و نه هیچ کشور دیگر حق دخالت در آن را ندارد.

او نسبت به این که مقام های ایرانی شعار ''بیداری اسلامی'' سر می دهند، در حالی که ''بسیاری از کشورهای و ملت های منطقه از سیاست های ایران در رنج هستند'' ابراز تاسف کرد.

الزیانی گفت که سیاست ایران برپایه تشدید اختلافات مذهبی، تشکیل هسته های تروریستی و جاسوسی و ایجاد فتنه، استوار است.

خامنه ای دوشنبه در سخرانی خود در کنفرانس بیداری اسلامی به نا آرامی ها در بحرین نیز اشاره کرده و گفته بود: ''در بحرین، اکثریتی مظلوم که سالهای متمادی از حق رأی و دیگر حقوق اساسی یک ملت، محروم بوده، به مطالبه‌ی حق خود برخاسته‌اند، اما چون این اکثریت مظلوم، شیعه‌اند و حکومت جبارِ سکولار، متظاهر به سني‌گری است، دستگاههای تبلیغاتی اروپا و امریکا و هم پیاله های آنها در منطقه، آن را نزاع شیعه و سنی جلوه می دهند.''

سه سرباز ناتو در افغانستان کشته شدند

درانفجار یک بمب کنارجاده ای درجنوب افغانستان در روز سه شنبه – امروز- ، سه عضو نیروی بین المللی کمک امنیتی کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این حادثه یک روزپس ازآن روی می دهد که یک فروند هواپیمای باری غیرنظامی درپایگاه هوایی بگرام درشمال کابل سقوط کرد، و  هفت سرنشین آن کشته شدند.  
مسئولیت انفجار را کسی برعهده نگرفته است، اما شبه نظامیان طالبان اغلب از بمبهای کنارجاده ای علیه سربازان خارجی و متحدان افغان آنها استفاده می کنند.
پلیس وسربازان افغان مسئولیت های امنیتی را به تدریج برعهده می گیرند، اما برنگرانی نسبت به وضعیت امنیتی در کشور پس از خروج نیروهای رزمی بین المللی درسال ۲۰۱۴ افزوده می شود.

انفجار مرگبار در مرکز دمشق

فعالان سوری و رسانه دولتی سوریه از وقوع یک انفجار در منطقه مرکزی دمشق خبر می دهند.
مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه، مستقر در بریتانیا می گوید یک بمب روز سه شنبه در منطقه مرجه دمشق منفجر شد که بر اثر آن دست کم پنج نفر کشته شدند.

شاهدان نیز می گویند به دنبال انفجار تیراندازی در منطقه رخ داده است.

خبرگزاری رسمی سوریه، سانا «تروریست ها» را مسوول انفجار دانست که خسارات مالی نیز بر جای گذاشته است.

مقامات سوریه مخالفان مسلح بشار اسد را «ترویست» می نامند.

انفجار در منطقه مرجه دمشق یک روز پس از سوء قصد به نخست وزیر سوریه و کاروان حامل او در غرب دمشق صورت می گیرد که وی از آن حمله جان بدر برد. مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه می گوید در آن انفجار شش نفر از جمله پنج غیر نظامی کشته شدند

محاصره ساختمان های دولتی در پایتخت لیبی

در لیبی، مردان مسلحی که خواهان برکناری مقامات رژیم معزول معمر قذافی هستند، روز سه شنبه وزارت دادگستری را محاصره کردند و بر حرکتی که در وزارت امور خارجه آغاز شد شدت بخشیدند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک سخنگو در طرابلس گفت چندین مرد سوار بر خودروهای مجهز به توپ های ضد هوایی و مسلسل ساختمان را محاصره کردند و از وزیر و کارمندان خواستند بیرون بروند و وزارتخانه را ببندند.
ده ها مرد مسلح با درخواست مشابه از روز یکشنبه وزارت امور خارجه را در محاصره گرفته اند و کارهای آن را فلج کرده اند. به وزارت کشور و ایستگاه تلویزیون ملی نیز حمله شده است.
روز دوشنبه،  افسران خشمگین پلیس درحالی که تیراندازی هوایی می کردند به وزارت کشور هجوم بردند و خواهان افزایش حقوق شدند.
علی زیدان نخست وزیر لیبی محاصره وزارت امور خارجه و حملات دیگر را محکوم کرده است.
زیدان روز یکشنبه از مردم درخواست کرد از دولت در برابر گروه های مسلح حمایت کنند. او آنها را متهم کرد که می خواهد کشور را به بی ثباتی بکشانند و خارجیان و سفارتخانه ها را به وحشت بیاندازند. با این حال گفت دولت قصد ندارد با کسی مقابله کند.
دولت لیبی در تلاش است کنترل خود را بر سراسرکشور برقرار کند، و این در حالی است که شورشیانی که در سال ۲۰۱۱ برای سرنگونی قذافی جنگیدند هنوز بخشهای بزرگی از کشور را در کنترل دارند.
مردان مسلح گفته اند به محاصره زمانی پایان خواهند داد که  کنگره ملی لیبی با تصویب لایحه ای که می خواهد کارمندان رژیم سابق از پست های بالای دولتی و سیاسی برکنار شوند، درخواست های آنها را عملی کند.

اوباما: استعفای اسد تنها راه ثبات در سوریه

پرزیدنت اوباما روز سه شنبه در یکصدمین روز دور دوم ریاست جمهوری و در یک کنفرانس خبری گفت کاربرد تسلیحات شیمیایی «بازی را تغییرخواهد داد» ، اما گفت او برای تصمیم گیری به تمام حقایق نیاز دارد. پرزیدنت باراک اوباما در کنفرانس مطبوعاتی صبح روز سه شنبه خود درکاخ سفید به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
رئیس جمهوری امریکا گفت  اگر بتواند تایید کند که دولت بشار اسد از سلاح شیمیایی علیه مردم خود استفاده کرده باشد، درباره گزینه های خود تجدید نظر می کند.
رئیس جمهوری امریکا در پاسخ به سوالی درباره استفاده سوریه از سلاح شیمیایی گفت: استفاده از سلاح شیمیایی عوض کننده بازی است ولی ما برای تصمیم گیری نیاز داریم که همه حقایق را در دست داشته باشیم .
باراک اوباما افزود: این وضعیتی نیست که ما بایستیم و آن را تماشا کنیم. سیاست ما از آغاز این بود که اسد اعتبار خود را از دست داده و باید کناره گیری کند. تنها راه بازگشت به ثبات در سوریه کناره گیری اسد است.
رئیس جمهوری امریکا گفت جامعه بین المللی باید اطمینان یابد که می تواند از مردم سوریه محافظت کند. استفاده از سلاح شیمیایی عوض کننده بازی در سوریه است و بالقوه می تواند در ناانسانی ترین شیوه ممکن باعث قتل عام مردم شود.

آقای اوباما گفت از سال گذشته از وزارت دفاع، و مقامهای اطلاعاتی خواسته است او را برای گزینه های پیش رو آماده کنند. رئیس جمهوری امریکا از ورود به جزئیات این که چه نوع عملیات نظامی ممکن است مطرح باشد خودداری کرد.

مثله کردن اجساد انقلابیون سوریه توسط رژیم اسد

العربیه: یک فیلم ویدیویی که توسط مخالفان سوری بر روی یوتیوب قرار داده شده است ، نیروهای بشار اسد را در حال مثله کردن اجساد انقلابیون مخالف رژیم دمشق در استان حلب، نشان می دهد.

به گزارش العربیه در این ویدیو نیروهای رژیم اسد به وسیله یک لودر اجساد بر روی زمین را جمع آوری کرده بر روی یک خودرو قرار می دهند.

بر اساس این گزارش نیروهای اسد پس از قرار دادن این اجساد بر روی خودرو ، آنها را سوزانده اند.

سازمان ملل پیش از این در سال 2011 عملکردها غیر انسانی از سوی نیروهای رژیم بشار اسد را محکوم کرده بود.

در دسامبر 2011 مجمع عمومی سازمان ملل با 123 رای موافق در مقابل 13 رای مخالف نقض مداوم و سیستماتیک حقوق بشر از سوی مقامات سوریه بر ضد مخالفان را به شدت محکوم کرده بود .

در آن بیانیه به اعدام های خودسرانه، استفاده مفرط از زورعلیه معترضان ، قتل و آزار و اذیت مخالفان و مدافعان حقوق بشر، بازداشت های خودسرانه، ناپدید شدن معترضان، شکنجه بازداشت شدگان، از جمله کودکان، اشاره شده بود.

نشست رهبران عرب و مقامهای آمریکا در واشنگتن

شیخ حمد بن جاسم الثانی نخست وزیر قطر، در پی نشستی با مقام های اتحادیه عرب و وزیر امور خارجه آمریکا که روز دوشنبه در واشنگتن برگزار شد، طی بیانیه ای گفت که کشورش از معاوضه زمین میان اسرائیل و فلسطینیان در مقیاس کوچک به شرط توافق طرفین حمایت می کند.
زیپی لیونی، وزیر دادگستری اسرائیل، روز سه شنبه گفت که چنین تحولی به فلسطینیان این امکان را می دهد تا با عقب نشینی های لازم از مواضع خود، راه را برای مذاکرات صلح هموار کنند.

این تازه ترین موضع اتحادیه عرب طی بیانیه نخست وزیر قطر روشن است، که با موضع پیشین رهبران این اتحادیه تفاوت دارد و به نوعی انعکاس مواضع رییس جمهوری آمریکا در بیانیه ای است که در خصوص صلح خاورمیانه در سال ۲۰۱۱ صادر کرد. آقای اوباما طی این بیانیه از اسرائیل و فلسطینیان خواست تا به بازنگری مرزهای سال ۱۹۶۷ بپردازند و با توافق طرفین، به تبادل زمین در موارد لزوم اقدام کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفته است که بازگشت به شرایط ارضی سال ۶۷ اسرائیل را با مرزهایی غیرقابل دفاع باقی خواهد گذارد. نتانیاهو تعیین هر نوع پیش شرطی را برای مذاکره رد کرده و از اظهار نظر رسمی در خصوص معاوضه زمین اجتناب ورزیده است.

در نشست روز گذشته سران اتحادیه عرب در پایتخت آمریکا، جدا از جان کری وزیر امور خارجه این کشور، جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا نیز حضور داشت.

تحلیلگران سیاسی شرکت آقای بایدن را در این نشست نشانی از اهمیت مسئله صلح خاورمیانه برای دولت اوباما و مطرح بودن آن در میان اولویت های مهم این دولت خوانده اند.

رئیس پارلمان عراق خواستار استعفای دولت نوری المالکی شد

اسامه نجیفی، رئیس پارلمان عراق

چند حمله انفجاری علیه شیعیان در عراق روز دوشنبه گذشته ١٨ کشته و دهها زخمی بر جای گذاشت. در همین حال، رئیس پارلمان عراق خواستار استعفای دولت نوری المالکی، نخست وزیر و برگزاری انتخابات زودرس در این کشور شده است.

حملات دیروز در عراق در شهر های شیعه نشین العماره، کربلا، دیوانیه و محمودیه رخ داد و طی آن دستکم پنج ماشین حامل مواد منفجره در محلات پر تجمع منفجر و شمار زیادی در آن کشته و زخمی شدند.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت انفجارهای دیروز را به عهده نگرفته اما احتمال داده میشود گروههای  سنی در عقب این حملات قرار دارند.
بر اساس گزارشها خشونتهای اخیر در عراق روز سه شنبه گذشته بدنبال آن شروع شد که نیروهای امنیتی عراق به تظاهرکنندگان سنی مخالف نوری المالکی، نخست وزیر عراق حمله کردند.
در حالیکه طی هفت روز گذشته این خشونتها بیشتر از ٢٤٠ کشته برجای گذاشته، اختلافات میان اسامه نجیفی، رئیس پارلمان و نوری المالکی، نخست وزیر عراق احتمال بروز یک بحران سیاسی در عراق را تشدید کرده است.
اسامه نجیفی، دیروز دوشنبه با انتشار بیانیه ای خواستار استعفای دولت نوری المالکی و برگزاری انتخابات زودرس در عراق شد.

ایران استفاده از سلاحهای شیمیائی را خط قرمز بشمار آورد

علی‌اكبر صالحی، وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران

 علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، امروز گفت استفاده از سلاحهای شیمیائی توسط هر که باشد خط قرمزی برای ایران به شمار می آید. او افزود که کشورش "نه تنها با هرگونه استفاده از سلاح های تخریبی گسترده که با ساختن و انبار کردن آنها نیز مخالف است."

 بدین ترتیب موضع ایران به گونه ای به موضع باراک اوباما نزدیک می شود که در ماه اوت گذشته، به همتای سوری خود هشدار داده بود که استفاده از سلاح های شیمیائی و بیولوژیکی علیه شورشیان خط قرمزی است که نباید از آن عبور کرد.
گفتنی است که طی هفته های اخیر دولت وlمجاهدین سوریه یکدیگر را متهم به استفاده از سلاح های شیمیائی نمودند و هفته گذشته مقامات آمریکائی خبر دادند که بنا به اطلاعات رسیده، البته اطلاعاتی کما بیش دقیق، به دست آنها، سلاحهای شیمیائی، از جمله گاز "سارن" در سوریه به کار گرفته شده است.
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، همچنین در این پیوند از سازمان ملل متحد خواست در مورد اتهامات دولت دمشق به اپوزیسیون این کشور تحقیقات لازم را به عمل آورد و گناهکار را بیابد.
گفتنی است که هیأتی از سازمان ملل متحد در اواسط ماه مارس برای تحقیق درمورد استفاده احتمالی از این سلاحها تشکیل شده اما دمشق به این بازرسان که در قبرس متمرکز شده اند و آماده رفتن به سوریه طی 24 تا 48 ساعت هستند، اجازه ورود به این کشور را نمی دهد.

امام زمان! دست از سر ما بردار!.

ویژه سنی نیوز: نقد و بازنگری از خود، بهترین شیوه شناخت خویش و پله اول موفقیت و پیشرفت است.
بیش از سه دهه از انقلاب مردم ایران بر علیه نظام استبداد و ظلم ستم شاهی می‫گذرد. از چهار سوی کشور جز صدای آه و ناله، سیمای خراب و ویرانی، شیوع بیماریهای مختلف روانی، بالا رفتن آمارهای خودکشی، طلاق و بیکاری هیچ به گوش نمی‫رسد.
هر چند گاه یکبار یکی از سرکرده‫های نظام, بادی به گلو انداخته, به یکی از کشورهای همسایه چشم سرخی نشان می‫دهد. و در پی آن خزانه‫های بیت المال کشورهای خلیج در جیب تاجران اسلحه‫های مرگبار آمریکا و غرب خالی می‫شود و چرخ کارخانجات اسلحه سازی, بار دگر بچرخش در می‫آید و نان آمریکا به روغن می‫افتد!..
این سیناریو هر چند یکبار بطور منظم تکرای می‫شود!..
آیا واقعا هویت ملی، و قیمت معنوی ما در این است که, آمریکا به چشم سگ هار منطقه به ما بنگرد؟!
و سیاست اسرائیل و آمریکا بر این پیش رود که به ما اجازه دهند تا در زیر خط قرمز ایجاد خطر, برای کشورهای ابرقدرت قلدری کنیم و همسایه‫ها را بترسانیم تا غرب بتواند براحتی با استفاده از این بحران کشورهای منطقه را بدوشد؟! (http://farsarab.com/?p=3665)
تهدید از ما و خرید 1.42 مليارد دلار سلاح (http://www.islamtimes.org/vdcbagb5srhbazp.kuur.txt) و 60 جت افکن از امارات (http://www.islamtimes.org/vdcb09b50rhb5zp.kuur.txt)
تهدیدی از ما و خرید ملیونها دلار  سلاح از سوی عربستان سعودی. http://www.lahona.com/show_files.aspx?fid=413437
آیا بجای اینکه 10 ملیارد دلار پول نقد معلن و دهها ملیارد دلار دیگر زیر میزی به مستبد سوریه (http://balatarin.com/topic/2012/10/1/1011892) که نفرین آسمان بر اوست را ضایع کنیم, بهتر نبود با لبخند صداقت و روابط حسنه با کشورهایی چون ترکیه و مصر موقعیت سیاسی خود را گسترش می‫دادیم!
آیا بجای موی دماغ مصر و ترکیه و پاکستان و افغانستان شدن، و با تحریک ابلهانه اقلیتهای شیعه و برهم زدن امنیت این همسایه‫ها, بهتر نبود با شکستن مرزها, با آنها قدرتی شکست ناپذیر با لشکر و بازار و سیاست خارجی مشترک بنا نهیم. درست همان خوابی که مهندس نجم الدین اربکان اولین نخست وزیر اسلامگرای ترکیه در سر می‫پروراند، و آرزوی رجب طیب اردوغن است؟!
بله به گفته شما آقایان: سرزمین ما مملکت امام زمان است... گیرم به قول شما بر منکرش هم لعنت ...!
مهار این مرز و بوم در دست آقا صاحب زمان است... باز هم به قول شما بر منکرش..!
آخر قائم الزمان!..
چرا برای میهن عزیز ما حتی یک همسایه همدرد باقی نگذاشته‫ای؟!
آقا صاحب العصر!...
افغانستان، عراق و سوریه در آتش حقد و کینه ولایت فقیه می‫سوزند، پاکستان و ترکیه و کشورهای عربی خلیج، ما را مصدر فتنه و آشوب خود می‫پندارند. روسیه و چین و هندوستان و برخی از کشورهای گمنام آمریکای لاتین و برخی از قبایل جنگلی آفریقا به ما به چشم گاو شیری می‫نگرند..
به میمنت مدیریت شما, افتخار دولتمردان ما تنها مترسک بودن و هار شدن شده است.
آقا امام زمان!..
تو را بخدا از جان ما چه می‫خواهی؟!
آخر ما چه هیزم تری به تو فروخته‫ایم که چنین عذابمان می‫دهی؟!
آقا قائم الزمان!..
 محض رضای خدا، تو را به کسی که ایمان داری دست از سر کچل ما بردار..
آقا صاحب العصر!..
خر ما از کرگی دم نداشت..
غلط کرده‫ایم آقا.. تمام شعارهای " مهدی بیا ... مهدی بیا" یمان را پس می‫گیریم..
خواهشا برو..
برو و دیگر برنگرد..
ما می‫خواهیم چون آدمها در رفاه و آسایش و آزادی زندگی کنیم.
دیگر بدبختی و دربدری و وحشت و ترس و آتش افکنی و انسان ستیزی و ملت کشی بس است..
مهدی جان!..
ما تو را شناختیم، دیگر تو را نمی‫خواهیم. ما تنها آرزو داریم چون انسانها زندگی کنیم.
ما دیگر نمی‫خواهیم سگ  هار آمریکا و صهیونیستهای اسرائیلی باشیم.
ما دیگر نمی‫خواهیم گاو شیری روسیه و چین باشیم..
لطفت زیاد برو و دیگر هم برنگرد..
البته یادت نره! بر و بچه‫هاتو هم با خود ببری..
شما را به خیر و ما را به سلامت!..
 نویسنده: منوچهر امامی – قم

پیکر۳۰ نیروی حزب الله که در جنگ داخلی سوریه کشته شده اند به لبنان رسید

منابعی از اپوزیسیون سوریه به شبکه ''العربیه'' از وارد آمدن خسارت های سنگین به نیروهای حزب الله که در سوریه در حال جنگ هستند، خبر داده اند.
 
به گفته این منابع، اجساد ۳۰ تن از نیروهای حزب الله از جمله ابو عجیب فرمانده گردان القدس و حمزه غملوش، دوشنبه ۲۹-۴-۲۰۱۳ به لبنان رسید.
 
پیشتر شیخ صبحی الطفیلی دبیرکل سابق حزب الله در سخنانی رسانه ای گفته بود که ۱۳۸ تن از نیروهای حزب الله، در جنگ داخلی سوریه کشته شده اند.
 
او تصریح کرده است که مشارکت نیروهای حزب الله در دفاع از دولت سوریه در مقابل مخالفان، با دستور مستقیم جمهوری اسلامی ایران صورت گفته است.
 
او از حزب الله خواسته است نیروهای خود را از سوریه خارج کند. به گفته طفیلی، حزب الله ''برای دفاع از حرم حضرت زینب نمی جنگند بلکه از نظام بشار اسد دفاع می کند.''
 
او ادامه داده است: ''از آن ها می خواهم از سوریه و از فتنه باز گردند. کمک به ظالم و کشتن مسلمانان در سوریه شرعا حرام است.''

از سوی دیگر، شیخ احمد الاسیر از روحانیون سلفی لبنان، در مصاحبه با شبکه ''العربیه'' از تشکیل گردان هایی برای ''مقاومت در سوریه و کمک به مسلمانان سنی تحت ستم'' در آن کشور، خبر داد.

هلند: ملکه تاج سلطنت را امروز به پسرش می سپارد

 العربیه: ملکه بیتریکس پادشاه هلند امروز رسما از مقام پادشاهی این کشور استعفا می دهدو ویلیلم الکساندرپسر و ولیعهدش بر تخت سلطنت این کشور می نشیند.

ملکه بیتریکس از سال 1980 بر هلند پادشاهی کرده است. وی پس از مرگ مادرش در همان سال به تخت سلطنت هلند رسید.

العربیه . نت فارسی به نقل از آسوشیتدپرس گزارش می دهد: ملکه بیتریکس در 31 ژانویه با حاضر شدن در تلویزیون هلند بطور زنده اعلام کرد که از مقام سلطنت این کشور روز سی ام آوریل کنار خواهد رفت و تخت سلطنت را به پسرش خواهد سپرد، با این اعلام غیر مترقبه وی همه مردم هلند را غافل گیر کرد، چون استعفای پادشاه در هلند امری بی سابقه بود.

او 75 سال سن دارد، و علت استعفای خود را کهولت سن و عدم توانایی اش در انجام وظایف به عنوان پادشاه اعلام کرده است.
پادشاهی هلند امسال 200 ساله نیز شد.

استعفای ملکه ، و به سلطنت رسیدن پسرش امروز در تمام هلند جشن گرفته می شود. پس از 123 سال از تاریخ پادشاهی هلند این اولین پادشاه مرد است که بر تخت سلظنت این کشور می نشیند، چون طی تمام این 123 سال پادشاهان هلند زن بوده اند. آخرین پادشاه مرد هلند، ویلم سوم بود که در سال 1890 فوت کرد.

مراسم استعفای ملکه بیتریکس و به عهده گرفتن رسمی پادشاهی توسط ویلیام السکاندر در ساعات اولیه امروز سه شنبه در کاخ سلطنتی آمستردام، پایتخت هلند انجام خواهد شد.

از این به بعد ملکه بیتریکس به شاهزاده بیترکس ، ویلیام الکساندر به پادشاه ویلیام الکساندر و همسر آرژانتینی اش ماکسیما به ملکه ماکسیما تغییر لقب خواهند داد.

در این مراسم، اکثر خانواده های سلطنتی جهان شرکت خواهند کرد.

ملکه هلند در آخرین پیام تلویزیونی خود عصر دوشنبه، 29-4-2013 از مردم هلند به خاطر حمایتی که از اودر دوران سلطنتش کرده اند تشکر کرد و گفت بدون حمایت شما مردم، من هرگز نمی توانستم، به درستی خدمت گذار شما باشم. وی افزود: من معتقد به پادشاهی ارثی نیستم، بلکه شایستگی باید معیار پادشاهی باشد، اما به شما یقین می دهم که ویلیام الکساندر شایسته این مقام برای خدمت گذاری شماست.

طعنه‌های آشکار مشایی به آیت‌الله خامنه‌ای: «ولایت» را از احمدی‌نژاد فهمیدم

 اسفندیار رحیم مشایی با بیان این که مردم در انتخابات دوست ندارند که یک نفر به آنها دائم توصیه کند، درباره نظر خود نسبت به «ولایت فقیه» گفت: «من ولایت را از احمدی‌نژاد فهمیدم.»

 اسفندیار رحیم مشایی، نامزد احتمالی دولت در انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران، امروز در گفت وگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران به برخی از اتهامات علیه خود پاسخ داده است.
وی در پاسخ به این که چرا به او می گویند «لیدر جریان انحرافی» گفته است: «فرض کنید من راجع به یک چیزی و یا یک موضوعی موضعی داشته باشم و اگر فرد دیگری در چنین حوزه‌ و موضعی نباشد، آیا من باید به او بگویم منحرف؟ آیا این خوب است؟ ما از چه چیزی منحرف شدیم.»
مشایی ادامه داد: «من تا به حالا هر چه فکر کردم متوجه نشدم که از چه چیزی منحرف شدم. انحراف یک مساله کلی است. هر چیزی نسبت به چیز دیگری منحرف است. باید بگویند ما از چه چیزی منحرف شدیم.»
مشایی با اشاره به طرفداران  خامنه ای گفت: «همه رسانه‌ها در طول این سال‌ها در اختیار آنها بوده، از رادیو و تلویزیون گرفته تا رسانه‌های دیگر. روزنامه‌ها نیز که بارها بارها بارها نوشتند، اتهاماتی به ما زده شد، و مردم نیز شنیدند، پس چرا اکنون اینقدر نگرانند، مگر برای مردم اطلاع‌رسانی نکردند، برای مردم تبیین نکردند که ما منحرف هستیم و مردم متوجه نشدند که ما منحرف هستیم پس چر اینقدر نگران هستند؟ »
وی درباره اتهام رابطه داشتن با رمال ها و جن گیرها، گفت: «بنده یک مهندس الکترونیک هستم و کار یک مهندس الکترونیک با رمال و جن‌گیر جور در نمی‌آید. ما اهل محاسبه و حساب و کتاب هستیم و می‌گوییم دو بعلاوه دو می‌شود چهار و جن نمی‌تواند آن را پنج کند.»
مشایی درباره نظرش نسبت به «ولایت فقیه» نیز گفت: «من ولایت را از احمدی‌نژاد در عمل فهمیدم.»
وی اضافه کرد: «آیا این‌که یک نفر اموالش پر از کالاهای متحکر شده است و بیاید دم از ولایت فقیه بزند درست است؟ ببینید وقتی آقای احمدی‌نژاد می‌آید و در مورد ولایت فقیه صحبت می‌کند، ادبیاتش چگونه است. در نقطه مقابل نیز یک نفر وقتی می‌خواهد ولایت فقیه را مطرح کند می‌آید و می‌گوید ولایت فقیه همان کسی است که می‌تواند زن آدم را به صورت غیابی طلاق دهد.»
مشایی در حالی که احتمال دارد صلاحیتش، در صورت نامزدی در انتخابات، از سوی شورای نگهبان پذیرفته نشود، گفت که شورای نگهبان «باید به قانون عمل کند و ملاک قانون است.»
وی در پایان گفت وگو نیز تلویحا  خامنه ای را مورد اشاره قرار داد و گفت: «من فکر نمی‌کنم که مردم دوست داشته باشند که یک نفر به آنها دائم توصیه کند و به مردم خط بدهد. مردم خود خط‌ها را خوب می‌فهمند.»

۱۳۹۲ اردیبهشت ۹, دوشنبه

۱۸ نفر در انفجارهای عراق کشته شدند


انفجار چند اتومبیل در مناطق شیعه نشین مرکز و جنوب عراق باعث مرگ دست کم ۱۸ نفر شد. در این انفجارها دست کم ۵۹ نفر نیز زخمی شدند.
دو انفجار روز دوشنبه در اماره در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی بغداد روی داد. به گفته مقامها در این انفجارها دست کم ۹ تن کشته شدند.

انفجارهای مشابهی در دیوانیه، کربلا و محمودیه روی داد.

عراق ظرف هفته گذشته شاهد انفجارهای مرگباری بوده است که مجموعاً نزدیک به ۱۸۰ کشته بر جای گذاشته است.

حمله فدائی در پیشاور پاکستان ۸ قربانی گرفت

در حالی که خشونتهای پاکستان در آستانه انتخابات یازدهم ماه مه بالا می گیرد، یک بمب گذار فدائی در پیشاور پاکستان با انفجار خود دست کم ۸ تن را کشت و ۴۵ نفر را زخمی کرد.
مقامها می گویند  این حمله  روز دوشنبه توسط مردی موتور سوار و با هدف قرار دادن کاروان یک مقام ارشد انجام شد. این مقام ارشد لحظاتی قبل از انفجار صحنه را ترک کرده بود. انفجار باعث لطمه به یک اتومبیل پلیس و یک اتوبوس مسافری شد.

پسر قاضی امین وقاد روحانی برجسته افغان در میان کشته شدگان است.
قاضی امین وقاد عضو شورای عالی صلح در افغانستان است. این شورا موفق شد طالبان و دولت کابل را بر سر میز مذاکره بنشاند.

گزارشها حاکی است که طالبان پاکستان مسئولیت حمله دوشنبه را بر عهده گرفته اند.
این حمله آخرین حمله از موج خشونتهای سیاسی است که دهها نفر را از یازدهم آوریل جاری به کام مرگ کشیده است. بیشتر حملات نامزدهای انتخاباتی از احزاب عرفی گرای مخالف طالبان را هدف قرار داده است.

رفسنجانی: دولت احمدی نژاد به قانون توجهی ندارد و برنامه چهارم توسعه را خمیر کرد

 العربیه: اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران گفته است که دولت محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری کنونی ایران، هیچ توجهی به قانون و اصول قانونی ندارد و برنامه چهارم توسعه را هم خمیر کرده است.

بنا به گزارش رسیده به ''العربیه''، هاشمی رفسنجانی دوشنبه ۲۸-۴-۲۰۱۳ در دیدار با شماری از جوانان و فعالان اصلاح طلب، گفته است: ''اگر ما نتوانستیم در این چند سال کسی را تربیت کنیم که امروز میدان را خالی نگذارد و بتواند به تناسب زمان کشور را اداره کند واقعا جای تاسف دارد.''

او به سیاست های دولت احمدی نژاد پرداخت و به انتفاد از آن گفته است: ''در 7 و 8 سال اخیر اتفاق تلخی افتاد. سیاست دولت اخیر، به در کردن نیروهای سابق بود. این را خودشان هم اعلام کردند که نسل جدید می آورند.''

او افزوده است: ''اگر از دوره امام کمتر حرف زدم چون آن زمان رهبری رییس جمهور بودند. اما در زمان احمدی نژاد ایشان رهبری بودند.دولت جدید کاری کرد که استعدادهای کشور که میتوانستند کشور را بهتر اداره کنند، خانه نشین شوند و نسل نو آنها را نشناسد.''

اکبر هاشمی رفسنجانی، خطاب به جمع حاضر گفته است: ''من هم مثل شما نگرانم کشور در مرحله خطیری است من از دو سال پیش تا حالا هم این را بارها تاکید کردم. اما در رسانه ه ای معلوم الحال منتشر نمی کردند و نسبت به این موضع من حساس بودند.''

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در ادامه به یک دیدار ''تاریخی'' با اعضایی از مجلس خبرگان رهبری اشاره گرد و در این باره اظهار داشت: ''در سال 87 یک موضوعی یک مساله ای پیش آمد که تاریخی است. ما در مجلس خبرگان کمیسیون تحقیق داریم که توسط خبرگان مشخص می شوند. و ظیفه کسانی که در این کمیته هستند این است که دستگاههای تحت نظر رهبری را نظارت کرده و عملکرد آنها را برررسی کنند. اگر اشکالی دیدند به رهبری میکویند اگر نه گزارش عملکگرد را به رهبری می دهند. این آقاین کسانی بودند که از اول روی کار آمدن احمدی نژاد از او حمایت کرده بودند و تعبیرت تقدس سازی در باره او به کار برده بودند. اینها آمدند و گفتند جلسه ای بگذاریم.

توافق ایران و مصر بر سر احیای طرحی برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران سوریه

 العربیه:  وزارت امور خارجه ایران یکشنبه ۲۸-۴-۲۰۱۳ در بیانیه ای اعلام کرد که تهران و قاهره بر سر احیای طرحی به منظور دستیابی به راه حلی مسالمت آمیز برای بحران سوریه، به توافق رسیده اند.
این توافق در پی سفر نادر دو مقام بلندپایه رسمی مصری به تهران و دیدار با مقام های ایرانی حاصل شده است.
 
به گزارش تلویزیون العربیه هئیت رسمی مصر، به سرپرستی، عصام حداد معاون امور بین الملل و همکاری های خارجی رئیس جمهور و همچنین أسعد شيحة رئیس دفتر مرسی برای گفتگو با مقامات ایرانی به تهران رفته بودند.
برپایه توافق صورت گرفته قرار است مذاکرات چهار جانبه ایران، پادشاهی سعودی، ترکیه و مصر به منظور یافتن راه حلی برای بحران سوریه، پس از ناکامی مذاکرات این چهار کشور در دور گذشته، احیا شود.

این گروه چهارجانبه که گروه تماس درباره سوریه نام گرفته است، به پیشنهاد محمد مرسی رئیس جمهوری مصر تشکیل شده است.
گفتگوهای قبلی چهار کشور ایران ، سعودی، ترکیه و مصر با ناکامی روبرو شد.

درهمین حال خبرگزاری ایسنا از دیدار هئیت مصری با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران قبل از سفرش به آذرباییجان خبر داده است.
طبق این گزارش احمدی نژاد در این دیدار گفته است، حکومت هایی که با خشونت قدرت را به دست بگیرند مسلما به خشونت ادامه خواهند داد.
سخنان احمدی نژاد اشاره ای به اپوزیسیون سوریه است که در حال حاضر با رژیم اسد می جنگد.

احمدی نژاد در ادامه افزوده است:" اگر سوریه نا امن شود کل منطقه در نا امنی فروخواهد رفت."

معاون رئیس جمهور مصر ادامه وضع موجود در سوریه را غیر ممکن توصیف کرده و خواستار همکاری های مشترک تهران و قاهره برای حل این معضل جهان اسلام شده است.
 

انفجاری شدید مرکز پایتخت چک را لرزاند

 العربیه:‫انفجاری شدید مرکز شهر پراگ پایتخت جمهوری چک را در ساعت ۱۰:۵۴ دقیقه به وقت اروپای مرکزی لرزاند.

براساس گزارش خبرگزاری ها در این انفجار تا کنون چندین نفر کشته، بیش از ۴۰ تن زخمی و صدها تن زیر آورا ماندند‬.

‫انفجار که در نزدیکی ساختمان تئاتر ملی جمهوری چک، در خیابان دیوادلنی رخ داده است، خسارات زیادی به ساختمان های مجاور وارد آورده است.

‫چندین روزنامه چکی، در شماره های عصر امروز خود نوشتند که اجساد قربانیان از زیر آوارساختمانهای خسارت دیده بیرون آورده شده اند.

روزنامه ''پراگ پست'' از مرگ یک نفر خبر داده اما روزنامه دیگر پراگ به نام "بلسک" گزارش داده است که ۴ نفر در این حادثه کشته شده اند. از میان زخمی ها حالت 4 نفر  وخیم گزارش شده است.

‫عصر امروز دوشنبه گروه های نجات با سگ های مخصوص برای پیدا کردن کسانی که زیر آوار مانده اند در میان آوار ساختمان های فروریخته گشتند. سگ های ردیاب گروه های نجات چندین جا را در ساختمان ها را نشان کردند که در آنجا کسانی زیر آوار هستند، اما شرکت گاز به گروه های نجات اجازه ورود به این ساختمان ها را نمی دهد‬.

"‫زدنیک شوارتز" از خدمات آمبولانس می گوید به دلیل یافته های سگا های رد یاب، ظن آن می رود که تعداد زیادی کشته و زخمی زیر آوار گیر گرده باشند‬.

‫پلیس می گوید انفجار به احتمال زیاد به علت نشت گاز اتفاق افتاده باشد‬.
‫انفجار تا شعاع بزرگی پنجره های ساختمان ها را شکست‬.

‫کافه معروف و قدیمی پراگ به نام "اسلاویا" نیز از انفجار در امان نماند و تمام پنجره هایش فروریخت‬.